[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 10/10/2012

Barmaniada 2012 – cei mai buni somelieri şi barmani berari

Barmaniada 2012 – cei mai buni somelieri şi barmani berari

Marţi seară, la Tonka Soul Café, a avut loc Etapa mixtă de bere şi vin din cadrul competiţiei naţionale Barmaniada 2012, în cursa pentru titlul de Barmanul Anului.

Pe podium au urmat: Alexandru Tudor (locul I), Andrei Todosi (locul II) şi Silviu Popa (locul III). 

Participanţii au trecut prin mai multe probe încă de la primele ore ale zilei, iar doar 8 dintre ei au fost selectaţi pentru finală. Ei şi-au demonstrat măiestria în arta vinului şi a berii în cadrul a 4 probe: un test cu 5 întrebări despre bere, proba de speed opening, servirea şi prezentarea unui vin, prepararea unui cocktail-reţetă proprie pe bază de vin. 

Surprizele serii de marţi, 9 octombrie, au debutat cu un domino spectaculos din 500 de cocktail-uri cu bere. Un alt moment special a fost susţinut de Mihai Panfil, membru fondator Barmania, care a constat în prepararea, prezentarea şi degustarea a 4 cocktail-uri cu bere şi whisky Jameson:  Irish Frame, Irish Apperitivo, Irish Pie şi Royal Irish.

Ocupantul primul loc şi câştigătorul unui premiu de 400 de euro, Alexandru Tudor, are doar 23 de ani, iar acesta a ales să afume cocktailul prezentat pentru a obţine un gust asemănător cu cel de odinioară când se afumau butoaiele în care era ţinut vinul.

Etapa de bere și vin a fost cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare după cum urmează:

  • Barista – 20 noiembrie
  • Mixologie – 21 noiembrie
  • Working Flair & Exibition – 11 decembrie