[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 6/06/2012

Românii îşi doresc cel mai mult un Muzeu al Filmului şi unul al Muzicii

Românii îşi doresc cel mai mult un Muzeu al Filmului şi unul al Muzicii

Peste 3.000 de respondenţi au participat la sondajul de pe pagina de Facebook a Samsung România, menit să creioneze Noaptea Muzeelor 2013. Dorinţa lor: un muzeu al Filmului şi unul al Muzicii.

Votanţii au răspuns la întrebarea ,,Ce muzee ţi-ai dori să mai existe în România?”. Rezultatul: 706 şi respectiv 701 voturi.

 

Timp de o săptămână, aplicaţia de pe pagina oficială de Facebook Samsung România (www.facebook.com/SamsungRomania) a oferit şansa de a câştiga un Galaxy Note tuturor celor care au ales să răspundă la întrebări.

 

„Pentru îmbunătăţirea următoarei ediţii a Nopţii Muzeelor, RNMR realizează un studiu complex referitor la participarea publicului la eveniment. Rezultatele preliminare arată că publicul este unul preponderent tânăr, care vizitează 2-3 muzee împreună cu grupul de prieteni. Se remarcă faptul că din ce în ce mai multe persoane îşi planifică vizita, selectând numai anumite evenimente propuse de muzee. În plus, se observă o tendinţă nouă: a crescut numărul părinţilor care au participat la Noaptea Muzeelor împreună cu copiii", a declarat Alexandra Zbuchea - coordonator studii de marketing Reţeaua Naţională a Muzeelor din România – RNMR.

 

De asemenea, atunci când vine vorba de muzee care ar putea exista în România, participanţii la sondaj au optat şi pentru Muzeul Gastronomiei (597 de voturi), Muzeul Brandurilor (546 de voturi) şi Muzeul Costumului (504 voturi).

 

În plus, întrebaţi fiind despre motivele pentru care au participat la Noaptea Muzeelor, interesul faţă de cultură (969 de voturi) şi curiozitatea (837 de voturi) au fost răspunsurile clasate pe primele locuri.

 

Propuneri pentru Noaptea Muzeelor 2013

 

Una dintre întrebările din chestionarul completat a vizat alegerea unor recomandări în ceea ce priveşte modul în care poate fi îmbunătăţită ediţia următoare. În acest sens, aproape 1.000 de voturi au fost acordate pentru o aplicaţie de smartphone dedicată, care să integreze hărţile cu traseul, dar şi cu interiorul muzeelor.

 

În plus, existenţa mai multor spectacole şi organizarea unor workshopuri sunt recomandări care au fost votate de câte aproximativ 600 de participanţi. Personalul dedicat în număr mai mare (483 de voturi) şi existenţa unor magazine de suveniruri (476 de voturi) sunt alte propuneri pe care votanţii le-au considerat utile pentru ediţia de anul viitor.

 

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – muzeul care a impresionat cel mai mult la Noaptea Muzeelor 2012

 

1403 de participanţi s-au exprimat în favoarea Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ca fiind muzeul care a impresionat cel mai mult în cadrul Nopţii Muzeelor 2012.

 

În topul preferinţelor celor 3045 de respondenţi care au intrat în cursa pentru câştigarea unui Samsung Galaxy Note se mai află: Muzeul Naţional al Ţăranului Român (1258 voturi), Muzeul Naţional de Istorie a României (1138 voturi), Muzeul Naţional de Artă al României (1112 voturi), Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (978 voturi), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (931 voturi), Muzeul Naţional de Geologie (908 voturi), Muzeul Naţional de Artă Contemporană (751 voturi), Biblioteca Naţională (Aula sediului nou) (745 voturi), Palatul Voievodal Curtea Veche (707 voturi), Muzeul Naţional Tehnic„Prof. Ing. Dimitrie Leonida” (524 voturi) şi Muzeul Bellu, cu 449 de voturi.