[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 30/11/2011

Nou deschis: Muzeul Sportului

Nou deschis: Muzeul Sportului

Trofeele, diplomele, fotografiile şi echipamen­tele sportivilor români au zăcut ani buni prin beciurile Muzeului de Istorie. Acum și-au mutat reședința și se regăsesc la Muzeul Sportului.

Printre puţinele piese de colecție se nu­mără pagaia lui Ivan Patzaichin, campion olimpic la canotaj. La etajul întâi al Casei Olimpice se păs­trează şi o machetă de avion semnată Aurel Vlaicu, un pistol vechi, cu cre­mene, sau chiar un bilet de intrare la prima Olimpiadă de la Atena, din 1859.

 

Casa e nouă, însă prezentarea exponatelor lasă de dorit. În încăperile muzeului se află și o sta­tuetă repre­zentând-o pe Nadia Comăneci în 1976, la Montreal, atunci când a luat prima notă de 10 din istoria olimpiadelor. Însă trebuie să le povestiți singuri copiilor cine este personajul.

 

Lip­sesc plăcuțele explicative ale statuetei. Dacă sunteţi curioşi să treceţi pragul celui mai nou muzeu din Bucureşti, trebuie să ştiţi că expoziţia este deschisă în fiecare zi, de miercuri până duminică, iar un bilet costă 5 lei.

 

Muzeul Sportului, sediul COSR

(Comitetului Olimpic şi Sportiv Român),

Bulevardul Mărăşti 20A

Taguri: