[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 3/11/2011

Festival: "Respir Shakespeare"

Festival:

"Respir Shakespeare" înseamnă patru zile cu spectacole de teatru, coregrafie, concerte și conferințe-atelier dedicate marelui Will. Un festival ce pornește de la Facultatea de Filosofie.

De ce actrița a ales să se exprime artistic mizând pe opera acestui dramaturg? Răspunsul vine tot din partea Lilianei Pană: „Shakespeare îmi dă cele mai frumoase răspunsuri, cele mai nebănuite. De fapt, acesta e răspunsul: căutăm Shakespeare ca să redescoperim”.

 

Cele patru zile de festival cuprind seri „de povești” spuse de Eusebiu Ștefănescu și conferințe „despre blesteme” susținute de către cercetătorul Șerban Anghelescu. Sebastian Grama are și un invitat din străinătate pe durata evenimentului, profesor specialist în Shakespeare — pe înțelesul copiilor.

 

Pentru cei interesați de epoca shakespeariană vor avea loc cursuri de „deslușire” a operei dramaturgului englez, precum și prelegeri despre istoria costumului de teatru din epoca elisabetană susținute de către Silvia Timofte. 

 

Respir Shakespeare
Între 16 și 19 noiembrie.
La Facultatea de Filosofie, Clubul Țăranului, Sala Dalles și Tinerimea Română 
 

Taguri: