[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Monica Anghel publicat la: 17/08/2012

Protest lejer, de vară

Protest lejer, de vară

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate a organizat joi seara (16 august), un protest împotriva măsurii anunţate de închidere a postului TVR Cultural, singurul post exclusiv cultural din România. Motivele sunt cele clasice: nu sunt bani.

Un protest paşnic - a se vedea domnul care continuă să citească liniştit (poate despre asta este vorba?...), chiar şi în momentele în care cei câţiva vorbitori îşi strigă nemulţumirile. Atât de paşnic încât parcă nici nu ar fi fost un protest propriu-zis, ci doar o aşteptare domoală înainte de a intra la un concert la Ateneu, de la care nici măcar nu ai foarte mari aşteptări.
Atipice pentru acest protest au fost, poate, emoţia din glasul unui dintre vorbitori (ca şi cum îi era deja clar că vorbele nu sunt de ajuns, or că suntem prea puţini, or că miza e insuficient de bine formulată) or încrâncenarea melancolic-mută a doamnei care ţine o telecomandă în mână.


Nu au lipsit câţiva participanţi ale căror vorbe au ceva mai multă greutate - dirijorul Tiberiu Soare, producătoarea Ada Solomon or regizorul Alexandru Solomon, alături de câţiva angajaţi ai TVR. Din păcate, totuşi, puţină susţinere din partea marilor personalităţi.
Mă tot gândesc că poate erau cu toţii în drum spre Lady Gaga, care îşi aştepta publicul, fără voce la dânsa, cu tot cu castel şi extratereştri, în Piaţa Constituţiei. Ba chiar, la un moment dat, în timpul concertului, la coadă la bere, se pare că aceste vorbe (neverosimile, de altfel) ar fi fost rostite: "Prinţe, vrei o bere?" Din relatările apropiaţilor reiese că ar fi fost vorba despre Paul de România, dar nu pot garanta.

Or, dacă toată crema s-a dus la Lady Gaga, cine să mai aibă timp de TVR Cultural?

FOTO: Claudiu Popescu