[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 21/08/2012

Ideo Ideis - Ziua 8

Ideo Ideis - Ziua 8

Spuneam că prima zi de competiție a adus în fața publicului două texte de Shakespeare. A doua zi ne-a adus, printre altele, un colaj shakespeareian interpretat de trupa Bon Ton, adică două fete din Iași.

Trupa Act din Bacău a venit cu Grafitti. Fotografii de familie  de Alina Nelega. Cei do băieți de la Carmen Saeculare din Piatra Neamț ne-au prezentat Duș Nevos, iar Trupa Zorba din București a venit cu Aleea Soarelui, de Gabriel Pintiliei. Toate cele trei spectacole au vorbit despre micile revolte ale tinerilor și felul în care aceștia se raportează la ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Seara, Teatrul Tineretului din piatra Neamț a schimbat macazul cu OO, o creație colectivă după Ion Creangă în regia lui Alexandru Dabija. Publicul din Alexandria a umplut din nou sala Casei de Cultură. așa că graiul moldovenesc s-a făcut auzit de câteva sute bune de urechi.

Imediat după asta, Tudor Giurgiu ne-a dat ocazia să vizionăm și să discutăm împreună cel mai recent film regizat de el, Despre oameni si melci.