[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 16/08/2012

Ideo Ideis - Ziua 3

Ideo Ideis - Ziua 3

A treia zi de festival a început în același ritm ca și ieri. Încălzire, ateliere, veselie.

S-a întâmplat în ultimii ani să văd la Alexandria unele dintre cele mai bune spectacole din țară. La fel s-a întâmplat și de data asta. Sub pământ, un proiect coordonat de David Schwartz și de Mihaela Michailov documenteaza starea socială din Valea Jiului. Alexandru Potocean, Andrei Șerban, Alice Mocanu și Katia Pascariu jonglează cu tipologii de personaje și cu naratoti. Tot ei se detașează halucinant pentru a interpreta câteva songuri create de către Bobo Burlăcianu.

Ultimul eveniment al zilei, în cadrul serii povestitorilor, a fost întâlnirea cu Cristian Lascu, explorator în domeniul speologiei  și autor al unor descoperiri  importante, printre care Peștera Movile, primul ecosistem subteran autotrof din lume. După o prezentare ca asta, am fi zis că ceea ce urmeaz să ne povestească are sa frizeze cu Science fiction-ul, sau oricum, cu cel mai înalt nivel de cercetare științifică. Așa a și fost, dar într-o cheie de povestiri cu isprăvi teribile și pline de umor ale unui explorator care și-a transformat hobby-ul într-o carieră demnă de invidiat.