[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 30/11/2011

Cocktail bars: Laborator, Flair Angel, Newton Cocktail Bar

Cocktail bars: Laborator, Flair Angel, Newton Cocktail Bar

Sunt puține la număr, dar se luptă pentru întâietate. Sunt localuri creative, iar inventivitatea lor se regăsește în formula din pahar.

Laborator

A trecut mai puțin de o lună de la deschiderea sa oficială. Însă deja i s-a dus vestea în oraș. Situat în Centrul Vechi, dar ferit cumva de „puhoiul” în căutare de distracții, Laboratorul de Cocktailuri (așa cum i se mai spune) nu se dezi­ce de numele său. Barul este decorat surprinzător de bine, respectând tema­tica aleasă.

La intrare vă întâmpină - cum altfel? - tabelul lui Mendeleev. Barul este susținut de un întreg arsenal de sertărașe pe care încă se mai citesc numele unor compuși chimici. În rafturi veți găsi tot soiul de ustensile sau de flacoane ce amintesc de vechile drogherii. Mese și scaune simple, din lemn, vin să completeze decorul. Până și toaletele sunt de un alb imaculat (suntem într-un laborator, totuși!). O mică sugestie ne permitem să adresăm la nivel de i­magine: palmierii nu prea au ce căuta în acest decor!

 După atâtea detalii vizuale, să revenim la motivele pentru care am ajuns la Laborator. Ne-am așezat la masă și am fost întrebați prompt de către un barman: „Cu ce vă servesc?”. „Meniul, vă rugăm, mai întâi!”. Mare ne-a fost surprinderea când am auzit răspunsul: „Eu sunt! Ce v-ar plăcea să beți?”.

Ne-am lamurit repede și am „mixat” dorințe pe loc. Cocktailurile au fost fără cusur, așa cum le cerusem. Vom reveni și pentru alte combinații. Intrați în jocul pe care vi-l propune localul și comandați fără să cereți meniul printat! 

Laborator
Stavropoleos 8 (la etaj),

0722.528.040

 


Flair Angel

Spirit, sugar, water, bitter. Cheers! Cocktail barul de lângă Palatul Bragadiru s-a născut ca tribut pentru Flair Angel (Bogdan Costiniu), un barman talentat care a dispărut dintre noi de curând. Colegii săi de la Exquisite Bar Solutions au promis un bar şi, de curând, l-au lansat. După cum spun chiar ei, „fără alte extensii inutile: mixo­logy, lounge, flair club”.

Sau, „pentru întreaga Planetă Pământ: A strange mix of Jerry Thomas, Flair Angel and five monkeys... large, in a casual high-class location”. Am mers şi am văzut maimuţele de pe pereţi. Am gustat şi cocktailurile. Ne-am delectat şi cu spectacolul din spatele barului.

Ne-am bucurat şi de atmosfe­ra cosmopolito-intimă a localului, de decorul aerisit, curat, dar şi de muzica „ciudată”, cum a descris-o unul dintre barmani. Cu siguranţă vom reveni. O cronică bună se face numai după mai multe vizite. Pentru noi, cel puţin, asta poate fi scuza perfectă. 

Flair Angel,
Calea Rahovei 147-153, la parterul Palatului Bragadiru;
www.flairangel.ro


Newton Cocktail Bar

Este cel mai vechi şi cel mai cunoscut cocktail bar din Bucureşti. Din 2000 şi până azi a strâns peste 500 de preparate în meniu. Diplomaţi şi poligloţi, discreţi şi rezervaţi, stoici, capabili să îndure incoerenţa unei lumi nebune care se poate aduna, uneori, într-un bar, cu eleganţa unui dirijor de simfonii şi precizia şi calmul unui chirurg gata să opereze.

 

Aşa îşi prezintă Newton barmanii. Nu l-am crezut pe cuvânt şi am fost să ne convingem că sunt la fel de buni ca la începuturi. L-am vizitat într-o seară friguroasă de vineri şi, ca să-i fac iernii în ciudă, am cerut un cocktail Some Of The Latest Trends, adică un Wet T-Shirt (18 lei) cu Cointreau, rom, suc de portocale roşii şi ananas.

Dulce-acrişor şi cu gust de vară, licoarea a reuşit, totuşi, să mă încălzească, ajutată fiind de decorul „newtonian” şi de atmosfera difuză. Singura bilă neagră merge la muzică. În loc de ultimele hituri ultra mega comerciale autohtone şi străine, am fi preferat ceva mai chill, sau măcar mai lent. Este, însă, doar o chestiune de gust.

Newton Cocktail Bar,
Jean Louis Calderon 56, 021.315.02.17, 0734.630.969;
www.newtonbar.ro

 

Interbelic

fost o vreme unul dintre copiii prodi­gioși ai ge­nu­­lui: cu barmani care fă­­ceau „spectacol” la bar și care condimentau în văzul cli­enților sticlele din raft. Astăzi, găsim aceeași rețetă, deși se simte nevoia revi­talizării meniului. De­corul s-a schimbat puțin. Nu neapărat în bine. 

Interbelic
Intrarea Șelari (pasaj), 0722.100.193;
www.interbelic.ro