[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 4/06/2015

Luca Gentile, Directorul ICE: „Aducem Italia aproape de tine”

Luca Gentile, Directorul ICE: „Aducem Italia aproape de tine”

Luca Gentile, Directorul ICE (Agenția Italiană pentru Comerț Exterior) vă propune să luați parte la evenimentele din cadrul Festivalului Italian, aflat anul acesta la c ea de-a șaptea ediție.

 

Domnule Luca Gentile, agenția pe care o conduceți la București organizează în această perioadă Festivalul Italian. Ne puteți spune mai multe despre acest festival și despre evenimentele desfășurate sau cele ce urmează să aibă loc?


Festivalul Italian de la Bucureşti, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, reprezintă un ansamblu de activităţi culturale şi comerciale cu scopul de a promova într-o manieră coordonată producţia, cultura şi stilul de viaţă italian, acel „Made in Italy” autentic, şi de a atrage consumatori tot mai numeroşi şi mai diferiţi ca şi gusturi. Ca în fiecare an, Festivalul se desfăşoară în jurul datei de 2 iunie, când în întreaga lume este sărbătorită Ziua Naţională a Republicii Italiene


Ediţia din acest an, care se desfăşoară sub deviza „Aducem Italia aproape de tine”, duce mai departe iniţiativele noastre pentru a oferi tot ce are Italia mai bun în cele mai importante restaurante italiene din Bucureşti, în cadrul lanţului de magazine Metro Cash&Carry, care a organizat cea de-a cincea ediţie a „Gustului Italiei”, în cele mai importante magazine de modă cu branduri italiene, în show-room-urile de mobilă şi amenajări interioare, totul la preţuri promoţionale, într-un cadru animat de muzică, degustări, demonstraţii culinare şi foarte multe surprize. 


Recent a avut loc în cadrul Festivalului Italian, evenimentul „Italian Wine and Food Day”, organizat împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România, la Hotel Marshal Garden din București.
În cadrul acestui eveniment, 19 producători de vinuri și de produse alimentare italiene de calitate și-au prezentat propriile produse pentru a putea fi degustate. Au participat de asemenea importatori români de produse agroalimentare Made in Italy.
Scopul nostru este acela de a face cunoscute tot mai mult produse specifice bucătăriei italienești și de a înlesni accesul lor în casele românilor, contribuind, astfel, la promovarea inconfundabilului stil „made in Italy”. 


Între 29 mai şi 4 iunie a avut loc evenimentul „La masă... în restaurantele italiene”, o săptămână în care am invitat publicul român să descopere meniurile şi delicatesele realizate special pentru Festival Italian. Cele mai bune restaurante italiene din Bucureşti au oferit spre degustare adevăratele produse ale bucătăriei „del Belpaese”. 


În aceeași săptămână, pentru a arată publicului român minunăţiile modei „Made  in Italy” şi pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a achiziţiona obiecte vestimentare la preţuri competitive, câteva dintre cele mai importante magazine de îmbrăcăminte şi modă italiană prezente în România au lansat o campanie specială de reduceri. O ocazie pentru a descoperi creativitatea „Made în Italy” în magazinele cu cele mai prestigioase nume ale modei italiene prezente în România.


De asemenea, și cele mai importante show-room-uri de mobilă italiană și decorațiuni interioare și-au întâmpinat clienții cu o campanie de prețuri promoționale în perioada 29 mai – 4 iunie.

Pentru toți cei care vor să știe ce evenimente au avut loc deja sau urmează să aibă loc în cadrul Festivalului Italian, am creat un site web special: festivalitalian.ro.