[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 14/05/2015
Festivalul Italian, ediția 2015, aduce Italia aproape de tine

Festivalul Italian, ediția 2015, aduce Italia aproape de tine

Festivalul Italian de anul acesta se desfășoară în perioada 13 mai – 23 iunie. În această perioadă se vor desfășura evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoții în restaurantele italiene partenere sau evenimente culturale.

Mergi?

Festivalul Italian de anul acesta se desfășoară în perioada 13 mai – 23 iunie sub deviza Aducem Italia aproape de tine”.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Italian este organizată de ICE - Agenția Italiană pentru Comerț Exterior - București, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură. Evenimentul se desfășoară în jurul datei de 2 iunie, când se sărbătorește Ziua Națională a Republicii Italiene.

 

În această perioadă se vor desfășura o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoții în restaurantele italiene partenere sau evenimente culturale.

Momente cheie ale Festivalului Italian:

  • 14 mai - 3 iunie: Gustul Italiei, o campanie ăproduselor alimentare italienești, ce va cuprinde oferte promoționale și demonstrații culinare, ce se va desfășura în toate magazinele Metro Cash&Carry din România.

  • 29 mai - 3 iunie: La masă… în restaurantele italiene, o saptămână dedicată bucătăriei italienești în principalele restaurante din București, care vor servi un meniu promoțional.

  • 28 mai - 4 iunie: Săptămâna modei italiene - mai multe magazine italienești din București vor avea oferte speciale.

  • 29 mai - 4 iunie: Săptămâna Mobilierului Made in Italy, în decursul căreia magazinele de profil din București și nu numai vor avea prețuri speciale.

  •  tot în această perioadă mai multe librării din Capitală vor oferi reduceri la cărțile cu autor italian.

 

Alte evenimente din cadrul festivalului:

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la deschiderea magazinului Cesare Paciotti in Bucuresti (Calea Victoriei 118), dl. Cesare Paciotti, dl. Marco Calcinaro, reprezentanții Direcției Comerciale a Casei și doamna Maria Antonietta Pietrafesa (proprietara magazinului și reprezentant exclusiv Paciotti în Romania) vor participa pe data de 10 iunie la o serată găzduită de Ambasada Italiei la București. (accesul este permis numai pe bază de invitație)

Evenimente destinate profesioniștilor și societăților din domeniu:

28 mai - Italian Wine & Food Day, la Hotelul Marshal Garden din București, de la ora 10:30. Evenimentul este dedicat promovării vinurilor și produselor alimentare italiene și va avea ca participanți 20 de societăți producătoare italiene care doresc să intre pe piața românească. În deschidere va avea loc seminarul „Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene în sectorul de retail alimentar din România - ediţia 2015”, organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România.

3 iunie - conferință organizată de către Ambasada Italiei, Camera de Comerț Italiană pentru România și ICE - Agenția Italiană pentru Comerț Exterior București, intitulată „Strategiile pentru dezvoltarea Agriculturii în România: Instrumente financiare și oportunități de piață”.

În programul de celebrare a Zilei Naționale a Republicii Italiene la București sunt incluse, de asemenea, inițiative italiene de mare valoare culturală, printre care amintim concertul lui Alexandru Tomescu (vioară) și Andrea Coen (clavecin), care va avea loc miercuri, 3 iunie, începând cu ora 20:30 la Ateneul Român.

 

Detalii despre toate evenimentele din program pe: www.festivalitalian.ro

 

 

Taguri: