[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 10/07/2012

Una dintre maşinile blindate ale lui Al Capone, scoasă la licitaţie

Una dintre maşinile blindate ale lui Al Capone, scoasă la licitaţie

Un Cadillac blindat, proiectat să-l apere pe celebrul mafiot Al Capone, va fi scos la licitaţie pentru o sumă de peste 400.000 de euro, potrivit presei britanice.

Automobilul de epocă, un Cadillac V-8 Town Sedan este construit în 1928, iar blindajele cântăresc aproape 1,4 tone. Maşina este vopsită în verde, cu aripile negre, precum cele ale poliţiei din acea vreme, fiind dotată şi cu aparat care recepţiona frecvenţa radio a poliţiei.

Geamurile antiglonţ aveau mai multe orificii pentru ca cei din interior să poată trage cu mitraliera. Capone a fost arestat pentru fraudă fiscală, iar autorităţile i-au confiscat maşina. Aceasta a putut fi folosită, pentru scurt timp, şi de preşedintele Franklin Roosevelt. Autoturismul a fost prezentat în cadrul mai multor expoziţii, apoi a fost cumpărată de colecţionarul John O’Quinn, care a încetat din viaţă într-un accident auto.

capone.jpgAlphonse „Al” Capone s-a născut în New York, în 1899, într-o familie de imigranţi italieni. S-a apucat de afaceri ilegale încă de la vârsta de 14 ani, după ce a fost exmatriculat de la şcoală. Cei mai mulţi bani i-a obţinut prin traficul de alcool în timpul prohibiţiei.

Capone era o persoană cunoscută în Chicago, fiind interesat de siguranţa copiilor şi de asigurarea meselor zilnice pentru cei fără case sau loc de muncă. El ar fi ordonat şi cel mai cunoscut masacru produs în America secolului XX, „Masacrul din Ziua Sfântului Valentin”, când oamenii lui, îmbrăcaţi în poliţişti, au ucis 7 membri ai găştii rivalului „Bugs” Moran.

Mafiotul a arestat şi condamnat în 1931 la 11 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. A fost încarcerat la Alcatraz, dar a fost eliberat înainte de termen din cauza problemelor de sănătate. La câţiva ani după eliberare avea capacitatea mentală a unui copil de 12 ani. Al Capone a murit în 1947, în Palm Island, Florida.