[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 28/06/2012

Škoda a lansat în România modelul Citigo

Škoda a lansat în România modelul Citigo

Producătorul Škoda lansează pe piaţa din România modelul Citigo, primul din clasa A00, dar care utilizează la maximum spaţiul disponibil.

Citigo este primul model al mărcii care conţine noua siglă de identitate integrată în caroseria automobilului. Spaţiul interior este amplu, cu elemente atractive de design. Tehnologiile utilizate, precum funcţiile de navigare, comanda vocală şi aplicaţia de muzică, oferă maşinii un caracter specific urban.

Cu o lungime de 3,56 metri, o lăţime de 1,65 metri şi o înălţime de 1,48 metri, Citigo este unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul său. Volumul pentru bagaje este de 251 de litri şi poate fi extins la 951, prin plierea scaunelor din spate.

Al şaptelea model Škoda a primit numărul maxim de stele la testul de siguranţă Euro NCAP. Modelul este prevăzut cu patru airbaguri, centuri cu pretensionare, sistem ABS şi, în premieră pentru un autovehicul Škoda, sistemul activ de frânare „City Safe Drive”, care previne coliziunile când maşina rulează cu până la 30km/h.   

 

Modelul Citigo este disponibil în doua variante de motorizare, pe benzină, cu trei cilindri, de 1,0 litri, iar puterile pe care le furnizează sunt de 44 kW/60 CP şi 55 kW/75 CP. Consumul de carburant şi emisiile sunt de 4,5l/100km şi 105g CO2/ km pentru motorul de 44kW. Motorul de 55kW consumă 4,7l/100km şi emite 108g de CO2 pe km.