[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Bucureşti Adresă: Aleea Alexandru nr. 38, sector 1 Telefon: (+4) 031 71 00 627; (+4) 031 71 00 606 Website: www.icr.ro Email: icr@icr.ro Facebook: pages/Institutul-Cultural-Roman/198757280138029

Institutul Cultural Român

Misiunea Institutului Cultural Român este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume constituie scopul principal al activităţilor desfăşurate de ICR.

Înfiinţat în baza Legii 356/2003, prin reorganizarea Fundaţiei Culturale Române şi a Editurii Fundaţiei Culturale Române. Institutul Cultural Român se află sub autoritatea preşedintelui României, care este preşedinte de onoare al ICR. Conducerea Institutului este asigurată de un consiliu de conducere, un comitet director şi de preşedinte. Institutul este finanţat din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Activitatea externă a Institutului se desfăşoară în principal prin institutele culturale româneşti din străinătate.

Propunerile, prezentate în cadrul unor concursuri publice, sunt evaluate de către comisii independente, alcătuite din personalităţi recunoscute pentru fiecare domeniu în parte. O direcţie prioritară de acţiune a ICR priveşte comunităţile din ţările vecine în care limba româna este vorbită ca limbă maternă.