[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Bucureşti Adresă: B-dul Vasile Milea nr. 4, AFI Palace Cotroceni Telefon: 021/ 407.00.00 Website: www.cinemacity.ro Email: cotroceni@cinemacity.ro Facebook: CinemaCityRomania Program: Luni - Duminica: 12 - 24

Cinema City Cotroceni

Cinema City România este parte a Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Central și de Est. Compania deține un lanț de cinematografe Cinema City și IMAX® în Polonia, Ungaria, Cehia și Bulgaria.

Cinema City International si-a inceput activitatea in Israel, in 1929. In anii care au urmat, a crescut exponential, ajungand lider de piata in tara sa de origine. In 1997 a luat decizia sa se extinda si pe alte piete, si si-a deschis primul multiplex in afara Israelului, in Ungaria. In cei 10 ani care au trecut de la decizia de extindere, compania a ajuns sa detina 60 de cinematografe multiplex, cu un total de 503 sali. La acestea se adauga si 7 cinematografe IMAX® (cinematografie 3D pe ecran cu format mare), pentru care Cinema City International detine licenta exclusiva pentru fiecare din tarile in care compania este prezenta. Cinema City International este lider atit la nivel regional, cit si in fiecare din piete, si intentioneaza sa-si extinda si mai mult prezenta.

Compania crede ferm in potentialul sau de dezvoltare, ca si in cel al regiunii. Astfel, numarul de bilete per capita vindute in Europa Centrala si de Este se situeaza inca intre 0.2 si 1.2, sub media europeana de 2.5 bilete pe locuitor vandute. Cea mai mare extindere in perioada imediat urmatoare se va produce in Romania, unde compania va deschide 8 multiplexuri pana la finele lui 2008, planurile pe 5 ani incluzand in total 15 proiecte, in principalele orase ale tarii. Romania va deveni astfel o piata de importanta majora pentru Cinema City, ca si pentru industria cinematografica in general.

Fiecare din multplexurile Cinema City are intre 3 si 23 sali (exceptia fiind un cinematograf cu un singur ecran in Tel Aviv). Toate cinema-urile sunt localizate in orase importante. Politica acestora este sa ruleze cele mai recente filme, cit mai aproape de lansarea lor internationala. Pe langa cinematografele clasice, Cinema City opereaza si IMAX®, cinematografe bazate pe un sistem de proiectie cu lentile duble, capabile de crearea unui efect tridimensional, sustinut si de sisteme audio 3D. Sapte IMAX® functioneaza deja cu success: 5 in Polonia, 1 in Cehia si 1 in Bulgaria, al optulea urmand sa fie inaugurat la Budapesta in ianuarie 2008.