[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 31/05/2012

TIFF se deschide cu proiecţiile filmelor Călătorie pe lună şi Despre oameni şi melci

TIFF se deschide cu proiecţiile filmelor Călătorie pe lună şi Despre oameni şi melci

Vineri, de la ora 20:45, în Piaţa Unirii din Cluj va avea loc deschiderea TIFF 2012, cu două filme în premieră.

Pelicula lui Georges Méliès, Călătorie pe lună, va putea fi vizionată, pentru prima dată în România, într-o versiune color restaurată, iar comedia Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea prima proiecţie cu public.

Despre oameni şi melci relatează povesatea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică în faliment, în România anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment. La gala de deschidere, de pe covorul roşu, vor fi prezenţi actorii Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Andreea Bibiri, Ovidiu Crişan, Albert Dima, scenaristul Ionuţ Teianu, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, scenograful Csaba Damokos, alături de regizorul Tudor Giurgiu şi producătorarea Oana Giurgiu.

Filmul va intra pe marile ecrane din România pe 14 septembrie 2012.

Călătorie pe lună este una dintre cele mai costisitoare şi dificile restaurări din istoria filmului. Producţia a fost prezentată anul trecut la Cannes, la 150 de ani de la naşterea artistului. Costurile proiectului au depăşit 400.000 de euro.

În cazul în care vremea este nefavorabilă, Gala de Deschidere TIFF 2012 se va muta la Cinema Florin Piersic, de la ora 20:30. Accesul se face pe bază de invitaţie, cu prioritate, şi pe bază de bilete, în limita locurilor disponibile. Proiecţia filmului Despre oameni şi melci se va relua de la ora 23:00, pe baza biletului achiziţionat pentru Gala de Deschidere.