[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 9/10/2017

Ricchi e Poveri revine la Sala Palatului

Ricchi e Poveri revine la Sala Palatului

Ricchi e Poveri s-a născut în Italia anului 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic numit Fama Medium din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a suferit schimbări de componenţă (Marina a plecat în 1981, iar Franco Gatti a părăsit trupa în 2016.

Proiectul Ricchi e Poveri s-a născut în Italia anului 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic numit Fama Medium din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a suferit schimbări de componenţă (Marina a plecat în 1981, iar Franco Gatti a părăsit şi el trupa în 2016).   

“Sará perché ti amo”, piesa cu care Ricchi e Poveri au participat în 1981 la Festivalul din Sanremo, i-a făcut faimoşi: a depăşit graniţele Italiei dominând topurile muzicale din Belgia, Franţa, Austria, Germania şi Spania. A bătut şi recordul de cel mai vândut single al anului, cu peste 7 milioane de exemplare. Anul 1985 este cel al consacrării definitive, trupa câştigând Festivalul din Sanremo cu piesa “Se m'innamoro”.  

În cei 50 de ani de activitate muzicală au lansat 17 albume de studio, 15 compilaţii şi au vândut peste 20 de milioane de discuri.   Lansat la începutul acestui an, cel mai recent single Ricchi e Poveri e intitulat “Marikita” (Gărgăriţa). Este o piesă cu ritmuri latino, estivală, cântată în spaniolă şi aleasă de Fausto Brizzi pentru coloana sonoră a filmului “Poveri ma ricchi”.

Noua melodie este disponibilă pe iTunes şi distribuită de Sony Music. Începând de pe data de 10 iunie, biletele costă 80, 120, 160, 200 şi 250 de lei - VIP, pentru concertul de la Bucureşti (joi, 12 octombrie, ora 20:00, la Sala Palatului), în funcţie de distanţa faţă de scenă.   Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).    

Citeste mai mult: adev.ro/oqltdp