[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 19/04/2012
Polenta Strike - solo show by Ghenadie Popescu @ Zorzini Gallery

Polenta Strike - solo show by Ghenadie Popescu @ Zorzini Gallery

Joi, 26 aprilie, la ora 19:00, va avea loc vernisajul expoziţiei Polenta Strike / Solo Show by Ghenadie Popescu, la Zorzini Gallery (Thomas Masaryk 31). Curator: Adina Zorzini.

Ghenadie Popescu este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti basarabeni ai scenei internaţionale de artă contemporană, fiind la prima expoziţie personală la Bucureşti.

Printre formele de expresie ale artistului se numără performance-ul, pictura, obiectul, instalaţia video.

Expoziţia Polenta Strike este compusă dintr-o serie de obiecte cotidiene experimentale din mămăligă, pe care Ghenadie Popescu le foloseşte în vederea problematizării unor chestiuni de interes naţional şi, pe care le utilizează în scopul de a pune în discuţie subiecte de ordin poltiic şi social referitoare la realităţile de zi cu zi.

În proiectul de la Galeria Zorzini, Ghenadie Popescu trasează reperele spaţiului mental şi politic moldovenesc şi alcătuieşte o hartă a caracteristicilor şi ambiguităţilor acestuia, prin care se constată faptul că Republica Moldova reprezintă o zonă de ruptură între două realităţi geo-politice şi culturale diferite, respectiv România şi Rusia: Moldova este un loc a cărui identitate s-a pierdut în tranziţie în timpul regimului comunist.