[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 25/09/2012
Bucureşti Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Pixar vine la Anim’est 2012

Pixar vine la Anim’est 2012

Pentru prima oară în România, un reprezentant al cunoscutului studio de animaţie Pixar va oferi o lecţie de regie şi producţie a unui film de animaţie.

Daniel McCoy, cel care a creat efecte vizuale pentru o serie de filme precum A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille vine la Cinema Patria pe 11 octombrie, de la ora 19:00.

El şi-a început cariera la Pixar în 1989, lucrând pentru o serie de lung şi scurt metraje. A fost unul dintre primii oameni care au lucrat cu faimosul software dezvoltat de către Pixar, RenderMan, un plug-in compatibil cu cele mai importante platforme software de animaţie 3D.

Recent, McCoy a fost regizor tehnic pentru La Luna, filmul de scurtmetraj nominalizat anul acesta la Oscar. Filmul prezintă prima zi de muncă a unui băieţel. Alături de tatăl şi bunicul său, micuţul pleacă într-o aventură nocturnă pe mare într-o barcă. Iniţiat simbolic în lumea masculină prin oferirea unei şepci, acesta îşi dă seama că lucrurile sunt mai complicate decât îşi imagina.

Spectatorii vor putea viziona scurtmetrajul în cadrul prezentării susţinute de Daniel McCoy. În prezent, McCoy lucrează la continuarea aventurilor personajelor din Monsters Inc. şi Finding Nemo.

A şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control. 

Vezi programul Anim'est 2012