[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 24/05/2012
Nemira sărbătoreşte bicentenarul Charles Dickens prin lansarea unui roman

Nemira sărbătoreşte bicentenarul Charles Dickens prin lansarea unui roman

La 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, Editura Nemira publică în premieră romanul Drood de Dan Simmons, câştigător al Hugo Award, Bran Stoker Award, British Fantasy Award şi World Fantasy Award.

Apărută în 2009, această ficţiune reprezintă o provocare pentru imaginaţia oricărui cititor. Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood.

Povestea începe în 1865, când autorul Marilor speranţe scapă cu viaţă dintr-un accident feroviar şi întâlneşte un personaj misterios, care ar fi călătorit într-un sicriu. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului.

Traducerea romanului Drood este semnată de Mircea Pricăjan.

Născut în 1948 în statul american Illinois, Dan Simmons a crescut în Vestul Mijlociu. Prima povestire i-a fost publicată în 1982, iar primul roman trei ani mai târziu. Din 1987 este scriitor liber profesionist. Simmons a devenit faimos în 1989, când a câştigat Premiile Hugo şi Locus pentru romanul Hyperion, a cărui structură este inspirată din Decameronul şi Povestiri din Canterbury.