[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 17/04/2013

Evenimentele Centrului Ceh în luna aprilie

Evenimentele Centrului Ceh în luna aprilie

În acest weekend, în Timişoara, au loc două vernisaje şi două concerte din cadrul Cafekultour, evenimente organizate de Centrul Ceh.

Mergi?

Vineri 19.04 / 18:00h / Vernisaj Iva Vodrazkova: Elevation / @ Sinagoga din Cetate

Proiectul ELEVATION constă din zece textile de dimensiuni mari care fac referire la 10 sinagoge devastate sau total distruse în timpul perioadei naziste şi comuniste, de pe teritoriul Republicii Cehe. Colajele Ivei Vodrazkova sunt realizate din materiale găsite, obiecte care sunt alese pentru poveştile lor umane,  inspirate de imagistică şi artefactele din Sinagogă şi de contextul religios al experienţelor evreilor.

Vineri 19.04 / 21:00h / Concert CHLUPY / @ Cafe Aethernativ / intrare libera / fb event
Sâmbătă 20.04 / 21:00h / Concert Ira Mimosa / @ Cafe Aethernativ / intrare libera / fb event


Primul concert al trupei Chlupy poate fi numit mai degraba o experienţă muzicală, deoarece spectacolele lor sunt practic instalaţii muzicale. Ei sunt cunoscuţi în lumea improvizaţiei, atât datorită instrumentelor exotice, cât şi a modului în care adaptează muzica şi versurile mediului înconjurator.  

Sâmbătă 20.04 / 18:00h / Vernisaj Czechoslovak Film Poster / @ Typopassage / fb event

Afişele au fost realizate de artisti cehoslovaci intre anii 1976 – 1991 pentru Centrul de inchirieri din Praga, într-o eră a promovării non-comerciale a filmelor – punctul culminant al afişului de film ca formă de artă.

Luni 22.05 / 20:00h / Documentary Mondays / fb event 
Fortress / Klara Tasovska, Lukas Kokes / Cehia, 2012 / 70′


Viata cotidiană in Republica Moldovenească Nistreană (Transnistria), o republică separatistă plasată de-a lungul graniţei Moldovei cu Ucraina – o aşa-zisă ‘democraţie modificată’, în care libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire se află sub controlul strict al statului.

Joi 25.04 / 10:30h / Sala Amfiteatru, UNARTE (Calea Grivitei, 28) / fb event 

Najbrt este unul din cele mai importante studiouri cehe de design. A fost fondat in 1994 de către Alea Najbrt si Pavel Lev şi creează identităţi vizuale, publicaţii, postere, cărţi, expoziţii, website-uri şi aplicaţii pentru clienţi cehi şi internaţionali.  

Taguri: