[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 14/03/2012

Enciclopedia Britannica renunţă la ediţiile tipărite

Enciclopedia Britannica renunţă la ediţiile tipărite

După 244 de ani, cunoscutele volume din “Encyclopaedia Britannica” nu vor mai apărea în varianta tipărită.

Ultima ediţie, cea din 2010, a avut 32 de volume, greutatea acestora fiind de aproape 60 de kilograme. “Vom trece într-o nouă eră. Mulţi vor fi trişti şi nostalgici din cauza acestei decizii, dar acum avem unelte mai bune. Informaţiile vor fi publicate pe site şi vor fi actualizate în permanenţă”, a spus preşedintele companiei care editează enciclopedia, Jorge Cauz, în New York Times.

Cel mai bun an al Enciclopediei a fost 1990, când s-au vândut 120.000 de seturi, deşi preţurile erau destul de ridicate, iar mulţi preferau să plătească în rate. În 2010, editura a vândut doar 4.000 de pachete.

Enciclopedia Britanică va avea pe online un adversar care şi-a câştigat deja un renume: Wikipedia. “Există diferenţe între noi. Enciclopedia va avea dimensiuni mai mici. Nu putem scrie despre fiecare personaj de desene animate sau despre viaţa amoroasă a vedetelor”, a explicat Cauz.

Prima ediţie din Encyclopaedia Britannica a fost publicată între 1768 şi 1771, în Edinburgh, Scoţia.