[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 29/08/2012

Despre oameni şi melci, din 14 septembrie în cinematografe

Despre oameni şi melci, din 14 septembrie în cinematografe

Pelicula Despre oameni şi melci spune povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România anilor ’90.

Situaţia se schimbă atunci când unul dintre angajaţi găseşte o soluţie inedită pentru a-şi salva colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment. Filmul este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase (cu Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă), care a avut premiera în 2006.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu, dar şi Jean Francois Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul îi aparţine jurnalistul Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitor.

Despre oameni şi melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film şi Agat Films. Premiera filmului va avea loc în data de 14 septembrie în cinematografele din întreaga ţară.


1991, Cîmpulung Muscel.
Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumparată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de munca.

George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) traieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toti ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plateşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine idea nebunească de a salva fabrica şi locurile de munca  ale colegilor săi.  Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strange suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment.