[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 29/09/2012
Cinema-Edu – proiecţii gratuite de filme pentru liceeni

Cinema-Edu – proiecţii gratuite de filme pentru liceeni

Peste 30 de licee din Bucureşti şi alte 20 din ţară vor avea acces gratuit la cinematografele şi spaţiile culturale din programul Cinema-Edu.

De la începutul anului şi până în vacanţa de vară, liceenii din peste 10 oraşe au avut ocazia să vizioneze trei filme dezbătute la final cu invitaţi speciali: documentarul Waste Land de Lucy Walker, drama Străina/DieFremde şi Un eveniment fericit/Un heureux evenement de Remi Bezancon, film proiectat în avanpremieră pentru liceeni cu sprijinul Durex. Liceeni au discutat despre reciclare, violenţa în familie, etapele unei relaţii amoroase şi intimitate.

Din toamnă, profesorii şi liceeni sunt chemaţi din noi la film, cu trei producţii special selectate, printre care Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu.
Loverboy este inspirat din realitate, portretizând tinerele care îşi doresc o aventură şi o evadare din mediul familial unde li se pare că autoritatea părinţilor este sufocantă, ajungând în braţele unor „loverboy” seducători, dar periculoşi.

Accesul la proiecţii este liber, iar profesorii şi elevii care doresc să participe la proiect pot scrie pe adresa asociatia.macondo[at]gmail[dot]com.

www.cinema-edu.ro


un comentariu
Anca Marinela Elena14 Octombrie, 2012:

cum sa descarc proiectia