[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 12/12/2012

„Ce este iubirea?”, întrebarea cea mai căutată de români pe Google

„Ce este iubirea?”, întrebarea cea mai căutată de români pe Google

Compania Google a prezentat raportul Zeitgeist pe anul 2012, în care anunţă cele mai căutate expresii sau persoane pe internet în acest an.

Cele mai multe căutări în categoria întrebărilor le-a avut „Ce este iubirea?”, urmată de trei întrebări care au strânsă legătură cu internetul: „Ce este ACTA?”, „Ce este facebook?” şi „Ce este internetul?”. Românii au mai fost interesaţi să afle de pe Google ce este prietenia şi fericirea, dar au fost preocupaţi şi de diverse afecţiuni sau substanţe care le pot afecta sănătatea: rubeola, taurina şi guta. „Ce este epitetul?” s-a clasat pe locul 9 în Top 10.

Viaţa sentimentală ocupă un rol important în viaţa românilor, aşa că întrebarea „Cum se sărută?” ocupă primul loc în categoria „How to...”. Cum se croşetează, cum se votează, cum se tencuieşte sau cum se tunde au fost printre expresiile cele mai căutate în acest an.

Şase din cei mai căutaţi termeni în categoria Sport au legătură cu echipa Steaua, „Steaua Dinamo” fiind pe primul loc, urmat de „România Olanda” şi „Dinamo Barcelona”.

Filmele cu cea mai mare creştere în căutări în acest an au fost: Ice Age 4, John Carter, Anonymous, The Avengers, Prometheus, Albă ca zăpada şi războinicul vânător, Skyfall, Taken 2, The Expendables 2 şi Sherlock Holmes 2.

În categoria emisiunilor TV, Românii au Talent şi Vocea României se află pe primele două locuri, iar „Urania Horoscop” este pe 10. Ferma Veselă, Forge of Empires sau Sizzling Hot au fost cele mai căutate jocuri, iar printre cele mai populare cântece pe Google s-au numărat „Corina – A ta”, „Vara nu dorm”, „Dalinda”, „Gangnam Style” sau „Mandinga – Zaleilah”.

Cântăreaţa Whitney Houston, care a încetat din viaţă acum câteva luni, ocupă primul loc în numărul de căutări în categoria „People”, fiind urmată de Adrian Năstase şi Lucian Bute. Felix Baumgartner, Michel Telo sau Adele se află şi ei în clasament.

Printre termenii care au avut cea mai mare creştere în 2012 se numără: Creative Monkeyz, Rezultate Bacalaureat, Mercador, Filme Online, 9GAG, Kizi, Twoo, Euro 2012, Horoscop şi Pariu cu viaţa.

Pe plan mondial, Whitney Houston ocupă primul loc, fiind urmată de Kate Middleton şi Amanda Todd. Michael Clarke Duncan, Morgan Freeman sau Donna Summer se mai află în clasamentul căutărilor.

The Hunger Games, Skyfall şi Prometheus au fost cele mai populare filme pe Google, iar cele mai căutate electronice au fost iPad 3, Samsung Galaxy SIII şi iPad Mini.

Jeremy Lin, Michael Phelps şi Peyton Manning ocupă primele 3 locuri în categoria Sportivi. În cazul imaginilor, printre cei mai căutaţi s-au numărat One Direction, Selena Gomez, iPhone 5, Rihanna sau Katy Perry.

Printre termenii cu cea mai mare creştere în popularitate se află Gangnam Style, Diablo 3, Olympics 2012, Amanda Todd sau BBB12. 

Taguri: