[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 4/10/2012

Animaţia ParaNorman deschide Anim’est

Animaţia ParaNorman deschide Anim’est

Festivalul Anim’est începe vineri, 5 octombrie, cu proiecţia filmului ParaNorman, la Cinema Patria, iar la ediţia din acest an nu vor lipsi premierele, expoziţiile, prezentările sau concertele din Club Control.

În cele 10 zile vor fi prezentate 312 scurtmetraje şi 23 de lungmetraje. Unul dintre cele mai aşteptate filme de animaţie ale anului, ParaNorman, deschide oficial cea de-a şaptea ediţie a festivalului, la Cinema Patria, de la ora 19:00.

Regizată de Sam Fell (The Tale of Despereaux, Flushed Away) şi Chris Butler, după o poveste scrisă de acesta din urmă, animaţia creată în stop-motion 3D este un thriller-comedie al cărui protagonist, un băieţel de 11 ani cu puteri speciale, Norman Babcock, are de-a face cu zombi, fantome, vrăjitoare şi, cel mai rău, cu adulţi, în încercare de a-şi salva orăşelul de revolta care se pregăteşte în adâncuri, sub morminte.

Tot vineri, la Cinema Studio, de la ora 18:00, spectatorii pot vedea cele mai bune scurtmetraje europene ale anului, nominalizările la premiul Cartoon d’Or, iar de la ora 22:00 este programată prima întâlnire cu filmele germane din secţiunea Ţară invitată: Germania.

Prima zi de festival se încheie în Club Control, cu un triplu live act: Semiosis+Fjord, Karpov not Kasparov şi Minus, care vor întreţine atmosfera de la ora 21:30.

Sâmbătă, 6 octombrie, începe Minimest: cei mai tineri spectatori se vor bucura, de la ora 10:00, la Cinema Studio, de filme prietenoase şi educatice, dar şi de ateliere de decoupage şi origami. Tot la Studio, de la ora 14:00, este sărbătorit centenarul animatorului ceh Jiri Trinka, supranumit Walt Disney-ul Estului. La 18:00 poate fi urmărit cel mai vechi lungmetraj de animaţie care s-a păstrat până astăzi, Aventurile Prinţului Achmed, iar de la 22:00, spectatorii sunt aşteptaţi la Magazin de sinucideri. Prezentat la Cannes 2012, filmul prezintă un oraş în care viaţa este atât de tristă, încât nimeni nu vrea să trăiască, iar singurul magazin care prosperă este cel care vinde otravă şi funie.

La 18:30, la Cinema Patria, doi domni în vârstă, uşor amnezici se plictisesc, aşa că pun la cale un plan nebunesc în Riduri, iar de la 20:30, începe vânătoarea de purici giganţi în Un monstru la Paris.

De la ora 23:00, la Patria, are loc evenimentul „The Night of The Animated Bad Taste” – clipuri îndrăzneţe de la începuturile cinematografului, caricaturi, filme underground sau stereotipuri comerciale, trailere, caricaturi incorecte politic, reclama Disney nesărate sau prea sărate.

Duminică, 7 octombrie, la ora 14:00, la Cinema Studio, poate fi urmărit primul lungmetraj german de animaţie de după război, Conferinţa animalelor, iar de la ora 20:00 Lumea secretă a lui Arrietty.

La Patria, de la 12:00, academia de film germană HFF Konrad Wolf prezintă, în cadrul secţiunii Şcoala Invitată, cele mai reuşite scurtmetraje din ultimii ani. De la 18:30 este programat filmul Coraline, iar de la 20:30, studioul american LAIKA va avea o prezentare specială.

Mai multe informatii despre cele două expoziţii, precum şi programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.animest.ro.