[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 6/10/2011

2012, anul Caragiale

2012, anul Caragiale

În 2012 se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Caragiale. Va fi „Anul Caragiale”, iar acest lucru a adus deja o serie de spectacole noi. Altele sunt programate să intre în repetiţii.

Mari regizori s-au oprit asupra pieselor dramaturgului. Alexandru Dabija a montat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi O noapte furtunoasă, iar la Comedie O scrisoare pierdută. La TNB va începe repetiţiile unui spectacol pe un scenariu din Caragiale.

Silviu Purcărete a semnat, la Sibiu, un D’ale carnavalului, iar pentru „Integrala Caragiale”, programată de Naţionalul bucureştean, are în proiect, pentru anul viitor, Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea. Tot aici vor monta Horaţiu Mălăele – O scrisoare pierdută – şi Radu Afrim – Năpasta.

Iar Gigi Căciuleanu face un spectacol inspirat din opera lui Caragiale. În această stagiune, Alexandru Tocilescu și Alexandru Darie vor monta D’ale carnavalului. Primul la Teatrul Națíonal, celălalt la Bulandra.