[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 21/04/2015

Săptămâna Cervantes, la Institut

Săptămâna Cervantes, la Institut

Se împlinesc patru sute de ani de la publicarea celei de-a doua părți a operei Don Quijote. Cu această ocazie, dar și pentru că la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de autor, Institutul Cervantes din București organizează o serie de evenimente.

Proiecții de film, concerte și lecturi deschise vor avea loc atât la sediul instituției din bulevardul regina Elisabeta, cât și în sala mare a Ateneului Român și în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Program:

Luni, 20 aprilie, ora 19.00, Sala Auditorium Instituto Cervantes , proiecţie de film: “Don Quijote de la Mancha I” (regia Cruz Delgado, Spania, 1979, film de animaţie, v.o. spaniolă, subtitrare în engleză). Intrarea liberă, număr de locuri limitat.

Marti, 21 aprilie, ora 19:00 – Sala Mare a Ateneului Român (Str. Franklin 1-3)

Concert Cervantes y la música / Cervantes şi muzica, în interpretarea cvartetului spaniol Zarabanda. În program lucrări de: Diego Ortiz, Antonio de Cabezon, Bartolome de Selva y Salaverde, Luis de Narvaez, Andrea Falconieri. Eveniment realizat în colaborare cu Filarmonica “George Enescu”. Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Miercuri, 22 aprilie, ora 19.00, Sala Auditorium Instituto Cervantes, proiecţie de film: “Don Quijote de la Mancha -II” (regia Cruz Delgado, Spania, 1979,lungmetraj de animatie, v.o. spaniola, subtitrare în engleză). Intrarea liberă, număr de locuri limitat. 

Joi, 23 aprilie – Ziua Cervantes, Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, între orele 16.00 – 21.30, Sala Auditorium a Instituto Cervantes

Lectură publică din “Don Quijote” – Lectura este deschisă, se vor citi fragmente de maximum 2 minute în limbile spaniolă şi română (pentru lectura în limba română se va folosi ediţia 2005,Ed. Paralela 45,  traducerea în limba română a reputatului traducător si om de cultură Sorin Mărculescu). Programarea celor interesaţi să citească se face prin înscrieri la mail cultbuc@cervantes.

Vineri, 24 aprilie, ora 19.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”

Recital “Palabras de guitarra. Quijotesca” – recital de chitară, în interpretarea lui Maxim Belciug, ilustrat cu lecturi de fragmente din Don Quijote in vocea actritei Clara Flores. Intrarea liberă, număr de locuri limitat.