[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 1/08/2015
Să ne imaginăm Bucureştiul!

Să ne imaginăm Bucureştiul!

Proiectul București – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orașului a ajuns la a treia etapă. Până la finalul lunii octombrie, bucureştenii trebuie să convingă că oraşul lor merită să primească titlul Capitală Europeană a Culturii.

A treia parte a proiectului de lansare a candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, Imaginarea Orașului, se desfăşoară în perioada 15 iulie - 31 octombrie.

Pe lângă manifestările culturale, la Centrul Cultural European al Capitalei de la Hanul Gabroveni vor avea loc mai multe evenimente dedicate candidaturii orașului şi evenimente partenere, ce se vor desfășura de-a lungul și de-a latul Bucureștiului, cât și acțiuni punctuale care converg aceluiași spirit.

Titlul de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o denumire pretențioasă, un premiu de merit sau un festival cultural. 

În paralel, acțiunile etapelor Memoria și Explorarea continuă, locuitorii fiind invitați să participe direct la cartografierea afectivă a orașului cu fotografii și secvențe filmate atât din trecut, cât și din prezent.

Caravana Bucureşti 2021 va ajunge în perioada următoare la Festivalul George Enescu (10-20 septembrie), Galele Folk You (4-6 septembrie) şi Zilele Bucureștiului (18-20 septembrie).

București – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orașului este structurat sub forma unei trilogii în care orașul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar cetățenii săi generatori de conținut.

Ministerul Culturii, în calitate de autoritate naţională responsabilă de organizarea competiţiei pentru titlul de Capitală europeană a culturii în anul 2021, în România, va organiza întâlnirea de preselecţie în vederea adoptării listei scurte a oraşelor candidate, în perioada 7 - 10 decembrie.

La acest titlu candidează şi Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova, Arad, Sfântu Gheorghe, Oradea, Alba Iulia, Brăila şi Braşov.