[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 24/03/2015

Ora Pământului în România, la a șaptea ediție

Ora Pământului în România, la a șaptea ediție

Sâmbătă, 28 martie 2015, suntem invitați - timp de o oră - să ne consumăm energia alergând, pedalând, plimbându-ne sau prin alte activități.

60+ Earth Hour și World Wide Fund for Nature (WWF) invită și anul acesta la Orei Pământului, care se sărbătorește în 7.000 de orașe de pe întreg globul.

De-a lungul celor șase ediții de până acum, peste 40 de orașe au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice. Dintre reușitele importante ale mișcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.

În intervalul orar 20.30-21.30, când luminile de pe marile bulevarde ale Capitalei se vor stinge, cel mai probabil, putem pedala doar cu ajutorul luminii farurilor bicicletelor. Loc de întâlnire: Parcul Izvor, ora întâlnirii: 20.15, ora plecării: 20.30.

Evenimentele organizate cu ocazia Orei Pământului culminează cu un cros de amploare - Aleargă pentru Pământ - care se va desfășura în mai multe puncte din orașele implicate în proiect.