[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 12/05/2015

Noaptea Muzeelor 2015

Noaptea Muzeelor 2015

A 11-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor are loc, anul acesta, la data de 16 mai.

Circuite muzeale au loc în București, Iași și Galați, dar Noaptea Muzeelor este sărbătorită în orașe din alte 27 de județe. 

În paralel cu acest eveniment, în București au loc, săptămâna aceasta, Romanian Design Week (peste 50 de evenimente satelit; Olanda, țară invitată) și Art Safari (expoziții ce au loc în incinta clădirii Ciclop).

În ceea ce privește Capitala, în circuitul Nopții Muzeelor participă 19 instituții muzeale, la Iași - 14, iar la Galați - 5. 

Circuitului din București i se alătură anul acesta și Opera Comică pentru Copii. În plus, cu bicicletele, puteți porni în turul organizat ce pornește la ora 20:00 din Parcul Carol - Observatorul Delta Văcărești - Ferma animalelor - Muzeul Aviației - Muzeul George Enescu (Palatul Cantacuzino) - Muzeul Național de Artă - Muzeul Național de Istorie - Palatul Voievodal Curtea Veche - Muzeul Național de Artă Contemporană (Palatul Parlamentului).

Ediția 2015 va fi una specială, fiind marcată și de un protest pe care Rețeaua Națională a Muzeelor din România l-a propus tuturor muzeelor din țară, membre sau încă neafiliate la organizație. Nu este însă un protest obișnuit, ci unul subtil și inedit, consecință a unui fenomen dramatic care a dinamitat comunitatea muzeală și patrimoniul său cultural. Fiecare muzeu care dorește să se alăture protestului își alege un obiect reprezentativ din colecția deținută pe care, în seara evenimentului, îl acoperă cu o pânză neagră.

 

Taguri: