[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 19/05/2015

Explorează Bucureștiul

Explorează Bucureștiul

În perioada 15 mai — 15 iulie, ARCUB invită la Explorarea Orașului, a doua parte a trilogiei București MEMORIA | EXPLORAREA | IMAGINAREA Orașului, programul platformă ce lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

În cadrul Explorării Orașului suntem invitați să răstălmăcim labirintul urban. Mai multe evenimente vor fi găzduite de Hanul Gabroveni, Centrul Cultural European al Capitalei și alte spații.

În fiecare săptămână, personalități culturale și oameni obișnuiți trasează repere culturale locale în cadrul Intersecțiilor de Miercuri, de la 18:30, la Hanul Gabroveni, iar atelierele de educație urbană abordează pe înțelesul celor mici teme care-i preocupă pe oamenii mari, de la comunități urbane la spațiul public, de la aportul cultural al noii generații la rolul periferiilor, de la magia Bucureștiului secret la posibilitatea de a ne dezvolta potențialul creativ și de a deveni un oraș verde.

În săptămâna 16-24 mai, Hanul Gabroveni găzduiește Expoziția Centrală a Romanian Design Week, cel mai important eveniment de design din România ce reunește anul acesta peste 150 de lucrări de arhitectură, fashion, graphic design, lifestyle și design de produs. Apoi, de-a lungul verii devenim turiști în propriul oraș, printr-o serie inedită de evenimente:

CARAVANA MOBILĂ:

4-7 iunie — Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B-fit in the Street!

12-14 iunie — Street Delivery

16-21 iunie — Urban Fest

19-28 iunie — Bucharest Music & Film Festival

1-5 iulie — Bucharest Jazz Festival

LA HANUL GABROVENI:

16-24 mai — Romanian Design Week, Expoziția Centrală

20, 27 mai / 3, 10, 17, 24 iunie / 1, 8, 15 iulie — Intersecțiile de miercuri

5 iunie — Conferință organizată de asociația Komunitas

5-7 iunie — Plimbări sonore, alături de Maria Balabaș

19 iunie — Noaptea Institutelor Culturale la Hanul Gabroveni

24-28 iunie — Atelier de dans și explorare urbană cu Cosmin Manolescu

30 iunie - 5 iulie — Bucharest Jazz Festival — evenimente conexe

3-15 iulie — Expoziție Ion Bârlădeanu & Carmen Vidu