[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 1/02/2012
Bucharest City Tour cu 25 de km la oră

Bucharest City Tour cu 25 de km la oră

Puţină lume ştie că, şi în timpul iernii, cele mai frumoase clădiri, instituţii şi obiective culturale din Capitală sunt „aliniate” pe un traseu propus de RATB.

Autobuzul nu are nume, doar un număr: 361 îl înlocuieşte pe cel branduit, cu etaj. Însă cu avantaje şi dezavantaje. Tariful este de 1,3 lei. Avantaj turiştii. În mod normal, preţul unei călătorii este de 25 de lei (adulţii) şi 10 lei (copiii). Legat de informaţii, nu beneficiaţi de ghid audio, aşa că vă puteţi bucura de privelişte în linişte, în deplină linişte. Avantaj RATB. Tot la capitolul costuri, desigur.

 

bus.jpgUn alt atu: vehiculul merge constant, cu 25 km la oră. În plus, vă veţi simţi privilegiaţi, aproape ca într-o limuzină cu şofer propriu şi 90 de locuri numai pentru dumneavoastră. Lipseşte doar şampania. Noi am făcut traseul complet într-o oră şi un sfert. Punct de plecare: Piaţa Unirii. Ora 11.45. La 12.15, motorul a început să se încălzească. Plecăm la 12.16, lăsând Bărăţia şi Spitalul Colţea pe dreapta. Prima staţie: Universitate. Ai răgaz să faci câteva fotografii din autobuz în Piaţa Romană, pentru că şoferul nu se grăbeşte. Ne dă jos la Piaţa Presei Libere, îşi semnează hârtiile şi ne pofteşte din nou în autobuz.

 

Alte puncte de interes: Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Ateneul Român şi Piaţa Revoluţiei, cu final de traseu, apoteotic, la Palatul Parlamentului. Dacă nu cunoaşteţi oraşul deloc, vă veţi plictisi până la aţipire şi veţi pleca acasă cu o mulţime de întrebări. Mai bine cumpăraţi un ghid şi o hartă! 

Info: Linia funcţionează între orele 10.00-22.00, intervalul de succedare între vehicule fiind de 15 minute. Traseul are o lungime de 15,4 km şi 14 staţii. Plecări din Piaţa Unirii şi Piaţa Presei Libere.