[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 23/09/2016

„Aventura Coolturală” le arată liceenilor poveștile ascunse ale Bucureștiului

„Aventura Coolturală” le arată liceenilor poveștile ascunse ale Bucureștiului

Peste 200 de liceeni vor descoperi Bucureștiul la pas alături de artiștii Lia Perjovschi, Sorin Onișor și Cătălin Saizescu, învățând totodată să transpună în imagini și film poveștile pe care le întâlnesc în plimbările lor.

Mergi?

Totul se întâmplă prin „Aventura Coolturală”, un proiect care începe în week-end și se va încheia la sfârșitul lui octombrie.

Liceenii selectați atât din instituții de învățământ centrale, cât şi din școli aflate în cartiere periferice, vor participa la trei tururi de explorare la pas a unor trasee din capitală, prin care vor descoperi istoria, cultura și arhitectura locală. Explorarea va fi coordonată de un ghid cu experiență pe traseele Piața Universității – Piața Amzei (24 septembrie), Parcul Carol I – Uranus (1 octombrie) și Piața Foișorul de Foc – Dealul Patriarhiei (8 octombrie). Participanții vor descoperi spații fragmentate și vor avea ocazia să discute despre istoria locurilor și contrastele dintre clădirile de birouri și mahalalele modeste.

La finalul fiecărui tur, tinerii vor participa la câte un atelier prin care vor învăța cum să redea propriile experiențe despre descoperirile făcute sub forma unor testimoniale vizuale. Artistul plastic Lia Perjovschi (24 septembrie, Connect Hub – BD. Dacia nr. 99), fotograful Sorin Onișor (1 octombrie, Hotel IBIS Palatul Parlamentului, strada Izvor 82-44) și regizorul Cătălin Saizescu (8 octombrie, Hotel IBIS Palatul Parlamentului, strada Izvor 82-44) vor ajuta tinerii să-și exprime propria viziune despre locurile vizitate prin desen, fotografie și scurt metraj de film documentar.

După atelierele de lucru, tinerii vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a revizita traseele și pentru a reconstitui cele mai relevante aspecte din culturile spațiilor vizitate prin tehnici de „mind mapping”, „timeline”, albume foto și mini-filme testimoniale vizuale originale, procedee cu care vor fi familiarizați pe parcursul workshop-urilor.

Programul include și șase excursii la muzee și instituții de cultură, având ca teme artă și folclor, tehnică și progres, minorități și muzică.

Ca urmare, liceeni implicați în „Aventura Coolturală” au ocazia să ia contact cu medii culturale valoroase și să participe activ la construirea identității propriului oraș.   

Proiectul are la bază explorarea și jocul, oferind puncte celor mai implicați participanți, care se transformă în bilete la concerte, teatru și alte evenimente culturale. Cele mai convingătoare povești vizuale realizate de liceeni vor fi distinse cu premii în bani, oferite în cadrul unei gale organizate la finalul proiectului la Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu.

Accesul elevilor la toate activitățile proiectului este gratuit. Programul și regulamentul de concurs sunt disponibile pe pagina  de Facebook AventuraCoolturalaComunitate și www.vocistramosi.ro