[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 29/02/2012

Motive de popas

Motive de popas

Începând de luna aceasta, BeWhere! pleacă prin țară. Ajungem în peste 15 orașe, în chioșcuri și librării. Ne dorim să fiți alături de noi, oriunde ne-ar duce pașii.

Dar nu pornim periplul înainte de a vă recomanda câteva locuri unde merită să vă opriți din drum.

Craiova

La Bulevard


Mi s-a povestit că la Bulevard se bea cea mai bună cafea și se mănâncă cea mai bună pizza din toată Craiova. Şi nu a durat mult pentru a mă  convinge. Situat în Centrul Vechi al orașului (în zona frumoasă de Lipscani, nu partea care șochează prin aerul de mahala neîngrijită), Cafeneaua-Restaurant Bulevard nu seamănă cu alte locuri de aici. O atmosferă prietenoasă, numai bună pentru discuții cu prietenii, și un decor aproape de teatru. Scaunele stil în mai multe forme şi culori, geamurile largi şi luminoase (la un nivel), sau atmosfera intimă, discret luminată (într-un alt separeu) oferă confortul unui loc în care nu ai cum să nu te simți bine. Sfatul nostru este să încercați să nu ocoliți nici dulciurile, iar tartele cu fructe sunt un adevărat deliciu. // Cristiana Gavrilă

Bulevard 
Craiova, Lipscani 1
0351.416.062

 

Cluj-Napoca

Tihnă, ca acasă

cluj.jpgDacă ajungeţi la Cluj, este musai să treceţi pe la Casa Tauffer, mai ales dacă vă prinde noaptea pe străzile din Centrul Vechi. De fapt, de la o anumită oră, mai spre dimineaţă, zic, când cheful se încinge cel mai straşnic, alte variante nici nu prea aveţi... Pentru unii, acesta chiar ar putea fi un argument.

Însă locul este într-adevăr plăcut, şi personalul amabil. Preţurile sunt acceptabile, noaptea, şi mici de tot, ziua, iar între orele 7 şi 15 beneficiaţi chiar de Happy Hours. Clădirea în care se află este un fel de monument istoric. Aici a fost primul salon literar (de limbă germană) din Cluj la începutul secolului al XIX-lea. În prezent, este o cafenea-ceainărie-bar boemă şi prietenoasă, amenajată cu gust, care funcţionează non-stop, unde se poate citi presa, se pot asculta concerte de jazz (live sau proiecții), se joacă şah, se discută şi se fumează narghilea. Accesul la internet este inclus. Meniul te întâmpină cu urarea: „Vă dorim clipe tihnite!”. În Casa Tauffer acestea chiar se pot trăi. // Cristiana Gavrilă

Casa Tauffer
Cluj-Napoca, Vasile Goldiş 2
0731.339.259; www.janis.ro

 

 

 

Brașov

Un bistro la 11 bis

brasov.jpgDacă e un loc pe care vi-l recomand din toată inima în Braşov, acela e Bistro del’Arte . Localul există sub această formă de câţiva ani buni, suficient de mulţi încât să-şi facă din localnici şi turişti clienţi fideli.

Atrage prin atmosfera foarte plăcută, prin designul interior cosy, confortabil, cu o notă de eleganţă aparte. Lumina e pe stilul difuz şi intim, iar pereţii găzduiesc tot felul de creaţii artistice (cu vânzare). Felurile de mâncare vin din multe colțuri ale lumii, la fel şi băuturile, cu câte un puternic accent săsesc.

Stau bine şi la capitolul muzică, din când în când live, cântată eventual la pianina din local. Muzica e bună şi niciodată atât de tare încât să nu te mai înţelegi cu vecinul de masă. E genul de loc unde poţi lua liniştit micul dejun, prânzul sau cina, în compania iubitei, copiilor, amicilor, părinţilor sau căţelului, ori, pur şi simplu, singur, citind ziarul.

Dacă treceţi prin „probably the best city in the world” (cum stă scris pe umbreluţele ce împânzesc centrul Braşovului), nu ezitaţi să treceţi pe aici, mai ales că bistroul se află la un „bis” – lucru mai rar în zilele noastre (vă rog să-mi iertaţi nostalgia aproape inexplicabilă după interbelic). // Costin Mihalache

Bistro del’Arte (cuisine, drinks & art)
Brașov, Piaţa Enescu 11bis

0722.219.980; www.bistrodelarte.ro

 

 

Târgoviște

Rock pe pâine

targ_fiord.jpgDacă aveți drum pe la „poalele” Chindiei, trebuie musai să știți că în acest oraș rockul e la mare căutare. Târgoviștenii și-au făcut deja un obicei de a merge de câteva ori pe săptămână la concerte. Și nu e puțin lucru pentru un oraș de provincie.

Fiord Club (rock’stillery, i se mai zice;) are ștate vechi în materie de muzică bună și bere ieftină. Concertele nu s-au împuținat cu timpul (de la Iris la Vița de Vie sau Timpuri Noi).  Nici berea (3-4 lei) n-a crescut prea mult la preț. Nu e mare spațiul, dar e destul de  încăpător pentru pasionații de muzică live. Vara, la terasă, întâlnești doar cunoscuți.

Despre La Scriitori  v-am mai povestit acum ceva vreme. E club în cramă pe timp de iarnă (și nu numai). Are terasă cu pajiște verde pe timp estival. Prețurile „sonetelor” sau ale altor genuri și specii literare servite la bar or să vă uimească, și aici.

Din lista concertelor care au avut loc aici nu știm ce s-ar putea omite: Celelalte Cuvinte, Sarmalele Reci, Harry Tavitian... să mai continui? Rock plăcut la drum vă doresc! // Stela Nadoleanu

Fiord Club
Târgoviște, Bd. I.C. Brătianu 3
0721.453.336;

La Scriitori
Târgoviște, Justiției 7 (lângă Muzeul Scriitorilor)
0788.472.629