[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 2/02/2012

Cartea sau Şevaletul

Cartea sau Şevaletul

Bucureștiul stă bine, nominal vorbind, la capitolul baruri „artistice”. Am ales câteva nume de scriitori și pictori care colorează viața orașului, încercând să aflăm dacă forma are fond.

scriitori.jpg

dec.jpg Shakespeare Bar

Othello, Macbeth, Hamlet. Te-ai aștepta să intri în lumea personajelor create de marele Will, când treci pragul barului. Dezamăgirea te lovește însă de la ușă. Și mă refer aici la amenajarea interiorului. Portretul dramaturgului englez este agățat pe pereți în toate ipostazele: pe pergament, branduit cu bere românească, pictură, desen animat și caricatură. 

dec.jpg James Joyce

Când am intrat la James Joyce am crezut că voi petrece timpul în bucătărie. Neinspirat compartimentat, locul unde se prăjesc cartofii se află chiar la capătul scărilor de la intrare. Sâmbăta, la orele prânzului, uleiul sfârâia și mirosul de prăjeală împânzise tot pub-ul.

dec.jpg Dante Café

Treceam întotdeauna prin dreptul cafenelei aflată vizavi de Facultatea de Drept, însă nu am îndrăznit să intru. Poate gândul la „Infernul” lui Dante m-a oprit. Acum, numele localului s-a legat de la sine de subiectul feature-ului. Un local intim, decorat cu bun-gust, minimalist, cu fotolii și scaune moi, cu pereți tapetați. 


pictori.jpg

dec.jpg Van Gogh Grand Café

Fără să stau pe gânduri, declar localul ca fiind cea mai bună alegere atunci când vine vorba de băut o cafea în oraş, într-o atmosferă ca „afară”. De-a lungul timpului, la Van Gogh nu s-au schimbat foarte multe. Noutatea majoră și uşor dezamăgitoare o reprezintă personalul. 

dec.jpg Café Verona

Sub librăria Cărturești, un spațiu primitor, cu câteva elemente neconvenționale de decor, duce cu gândul la o galerie de artă. Café Verona – spațiu pentru fumători, cu Wi-Fi și tot ce-i trebuie omului modern, oferă și o mulțime de sortimentele de cafea și ceaiuri...

dec.jpg Café Lautrec

Franța, final de secol XIX. Catifea roșu-aprins, draperii greoaie și ușor prăfuite, alături de mai multe reproduceri după Henri de Toulouse-Lautrec te transpun pentru câteva ore. Nu te aduce la realitate decât muzica ce se aude în întreaga casă.