[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 5/07/2012
Cherchez... la femme!

Cherchez... la femme!

O să fiu foarte sinceră încă de la început: tema acestui număr a fost aleasă după o scurtă trecere în revistă a celor 9 ediții de până acum.

„Mereu avem mulți bărbați și prea puține femei în Cover Story!” — o constatare care a devenit din ce în ce mai evidentă, cu fiecare ședință de sumar.

„Cherchez la femme!” am zis pregătind acest număr, însă nu în sensul în care o spunea odinioară Dumas. N-am căutat femei aflate în umbra (acțiunilor) unui bărbat, ci „personaje” care pot umple — prin ele însele — pagini întregi de revistă sau (ca să păstrăm aria livrescă) de roman.
Nu ne-am propus să dăm acestui dosar tematic o notă feministă. Nici nu milităm pentru matriarhat. Vă îndemnăm doar să priviți un pic în jur. Și să vedeți cu alți ochi tinerețea sau frumusețea lor.

Când am ales cele opt nume pentru acest dosar, n-am avut drept criteriu celebritatea, dar a trebuit să fim atenți la modul în care definim noțiunea „pe val”. Pe lista criteriilor s-au adăugat, aproape singure, câteva atribute importante. Sunt active, uneori în mai multe domenii conexe, au idei proaspete, proiecte curajoase și își duc „gândurile” acestea până la capăt. Sunt în plină ascensiune, deși, la cum ne-au demonstrat până acum, probabil că mereu va mai fi un „val” de urcat.


Poate că, da, poartă tocuri înalte sau rochii vaporoase, poate că zăbovesc prea mult în fața oglinzii dimineața, dar asta nu înseamnă că nu pun seriozitate în munca lor, aproape cu aceeași ușurință cu care aplică fardul pe pleoape. Sunt convinsă că aveți la îndemână exemple asemenea. Și mai cred că nu trebuie să fie 8 martie ca să le apreciem.

Off (sau on other) topic

Luna aceasta, BeWhere! vă îmbie să luați vacanță, lansând o ediție estivală. Însă, chiar dacă următoarea ediție tipărită va apărea tocmai în toamnă, noi n-o să avem prea mult timp de huzur. Vom merge în continuare la concerte, la evenimente, la festivaluri — la munte, în oraș, la mare (v-am pregătit, după cum veți vedea în paginile următoare, un „best of” al acestei veri). Vom continua să vă spunem „where to be” și să scriem recomandări sau cronici în numeroasele „pagini” pe care ni le oferă site-ul.


Și, pentru că tot am ajuns la acest subiect, vă rugăm să rămâneți la o distanță de un click (sau un touch pe iPad): la început de august vă așteptăm cu o seamă de surprize pe www.bewhere.ro.
Tot pe site (și pe Facebook) vă vom ține la curent cu planurile și proiectele special gândite pentru ediția aniversară din octombrie. Doar împlinim un an!

 

P.S.: O vacanță plină de evenimente (frumoase) vă dorim!

P.P.S.: Îmi asum tonul „publicitar” și vă invit să facem împreună planuri estivale pe www.bewhere.ro.