[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

lecturi urbane

OraşUrban Book: Birouri din România 2

În seria igloobest a editurii Igloo Media a apărut al doilea album dedicat clădirilor de birouri din România.

OraşCui i-e frică de cartierul Matache?

Printre evenimentele și lansările de carte care se succed la Bookfest 2012, astăzi a avut loc o dezbatere cu o temă fierbinte și de actualitate, o problemă care ar trebui să ne doară pe toți: reașezarea și păstrarea cartierului Matache în oraş.

OraşUrban book: "15re"

„re” vine de la reabilitări, renovări, recuperări, restaurări, reconversii, revitalizări. Este un volum care prezintă modele de intervenţie reuşite, adunate în colecţia „Arhitecturi văzute prin igloo”.

OraşUrban book: "Cele două Mântulese"

„O carte despre două femei care au învins necruțătorul secol al XVIII-lea” este dedicația pe care mi-a scris-o Andreea Răsuceanu, autoarea unui volum ce îmbină cu stil istoria edi­litară cu documente de arhivă și însemnări de atmosferă.

OraşLansare Mihai Stănescu: „La cererea clienților am plecat în vacanță”

Caricaturistul Mihai Stănescu şi-a lansat, marți, la sala Pache Protopescu din Primăria sectorului 2, cel mai nou „album-kitsch” – „La cererea clienţilor, am plecat în vacanţă”.

OraşBucureştiul în cărţi

Ce parte iubim mai mult şi mai mult din Bucureşti? Străzile, oamenii, influenţele, tradiţia? Istoricii şi partizanii oraşului s-au exprimat şi au adunat, în scris, câteva amintiri despre oraş. Pe care vi le recomandăm.