[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 5/12/2011

În numele porcului-Pig Business, eveniment cu ocazia Zilei Mondiale Terra Madre

În numele porcului-Pig Business, eveniment cu ocazia Zilei Mondiale Terra Madre

Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor organizează, pentru prima dată în Bucureşti, o proiecţie a documentarului Britanic "Pig Business / Afaceri cu porci", realizat de Tracy Worchester.

Participanţii vor discuta împreună cu diverşi specialişti despre creşterea şi consumul de porci în România: creşterea şi sacrificarea tradiţională a porcului, statutul micilor producători, protecţia şi posibilităţile de patrimonializare a raselor de porc româneşti (Bazna, Mangaliţa), porcul "din bătătură" confruntat cu reglementările Uniunii Europene.

Invitaţi vor fi Vintilă Mihăilescu (antropolog, SNSPA), Reinders (preşedinte Slow Food Arca Gustului România), Maria Oancea (mic producător din Tălmaciu, Sibiu) şi Mitică Marin (măcelar).

Evenimentul face parte din seria internaţională de evenimente Slow Food care celebrează Ziua Mondială Terra Madre şi marchează sezonul dedicat în mod tradiţional sacrificării porcului de Crăciun.

Cu această ocazie se va atrage atenţia în rândul publicului urban asupra surselor hranei şi se va lansa o invitaţia la reflecţie asupra hranei curate şi de calitate în România.

Slow Food este o mişcare internaţională cu susţinători în 150 de ţări care leagă pasiunea pentru hrană cu preocuparea pentru comunitate şi mediu.