[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 3/12/2012
Bing. Magia jucăriilor – expoziţie la Muzeul Naţional de Istorie
Bucureşti Bing. Magia jucăriilor / MNIR / 6 decembrie-6 februarie

Bing. Magia jucăriilor – expoziţie la Muzeul Naţional de Istorie

Expoziţia „Bing. Magia jucăriilor” cuprinde jucării de colecţie din perioada 1895-1930, piese din patrimoniul Asociaţiei Colecţionarilor de Jucării Vechi.

Mergi?

Vernisajul expoziţiei temporare este programat pentru joi, 6 decembrie, de la ora 14:30, la sediul MNIR din Calea Victoriei 12. Nu este pentru prima oară când Muzeul Naţional de Istorie a României îşi organizează o expoziţie legată de istoria copilăriei în spaţiul românesc, astfel de evenimente fiind organizate în parteneriat cu ONG-ul Asociaţia Muzeul Jucăriilor, dar şi cu instituţii publice precum Muzeul Satului, Muzeul Secuiesc, Complexul Naţional Muzeal ASTRA sau Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Bing. Magia jucăriilor” este o expoziţie dedicată jucăriilor produse de compania germană Gebrüder Bing (devenită ulterior Bing Werke) din Nürenberg. Firma a fost lansată în 1863, dar producţia de jucării a început în 1880. „Stilul Bing” a devenit standardul acestei industrii până în anii 1950, când masele plastice au produs o schimbare majoră în tehnicile de producţie şi aspectul jucăriilor.

Unele dintre jucării au peste 100 de ani vechi, supravieţuind celor două războaie mondiale. Multe dintre ele sunt însoţite de ambalajul original şi de cataloagele de vânzări şi preţuri ale firmei. Cea mai veche jucărie este o lanternă magică cu 12 diapozitive din sticlă, păstrată în cutia originală din 1889, iar cea mai „nouă” este un avion de jucărie din 1930.

Expoziţia va fi deschisă între 6 decembrie 2012 şi 6 februarie 2013, de miercuri până duminică între orele 9:00-17:00.