[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 25/10/2012
Spaţii verzi şi de joacă din oraşele Alexandria, Călăraşi, Focşani, Galaţi şi Ploieşti au fost renovate la doi ani după ce au fost inaugurate.

Spaţii de joacă renovate în cinci oraşe

Spaţii de joacă renovate în cinci oraşe

Asociaţia MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank au finalizat lucrările de renovare a spaţiilor verzi şi de joacă realizate în oraşele Alexandria, Călăraşi, Focşani, Galaţi şi Ploieşti.

Spaţiile au fost date în folosinţă în 2010, iar cei doi parteneri au revenit după doi ani pentru a realiza lucrările de renovare după ce utilizarea intensă (peste 25.000 de utilizatori estimaţi) şi-a pus amprenta. Elementele de mobilier şi echipamentele de joacă deteriorate au fost vopsite, reparate sau înlocuite, dar s-au plantat şi arbori şi arbuşti.

În cadrul proiectului realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank în toamna anului 2010, terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, situate în oraşe în care spaţiul verde pe cap de locuitor este mai mic decât media europeană (26mp/locuitor), au fost amenajate spaţii verzi şi de joacă. Oraşele alese au fost Ploieşti, Alexandra, Focşani, Călăraşi şi Galaţi.

“Natura poartă singură de grijă terenurilor pe care le înverzeşte, dar în cazul celor amenajate de noi, oamenii, este nevoie să revenim pentru întreţinere. Lăsăm spaţiile în condiţii bune pentru locuitorii şi autorităţile oraşului. Contăm pe ei să le păstreze şi să le preţuiască”, a spus directorul Asociaţiei MaiMultVerde, Doru Mitrana.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca în marile aglomeraţii urbane să existe cel puţin 50 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor.

 

Taguri: