[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 15/07/2014
Bucureşti

Muzeul Național de Geologie, Kiseleff 2. Program: L-V: 10.00-17.00. Preț intrare: 8 lei (adulți), 4 lei (copii)

Luni, vizită la muzeu

Luni, vizită la muzeu

În zilele de luni și marți, majoritatea muzeelor bucureștene sunt închise. Totuși, la o scurtă documentare, am găsit câteva care aveau porțile deschise publicului. De data aceasta, am ales Muzeul Național de Geologie.

Am pornit împreună cu doi prieteni – mama și copilul de șapte ani – să descoperim și redescoperim originile vieții. Cele trei niveluri pe care se întinde muzeul dezvăluie date despre formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zăcămintelor de substanțe minerale, informații despre tectonica globală și despre evoluția vieții pe Pământ.

Cele mai atractive săli, cel puțin pentru cei mai tineri dintre noi, se află la etajul unu al instituției – colecția de dinozauri descoperiți în România (Hațeg) și la subsol – Sala Fluorescentă.  

Turul complet a durat aproximativ o oră și jumătate, iar printre atracții se numără și numeroase geode, pietre renale și biliare, diamante sau trovanți, stalactite și stalagmite, cranii ale primilor oameni de pe Terra. Patrimoniul muzeal de astăzi (cu circa 85 000 de eșantioane) s-a îmbogățit în timp și din donații ale instituțiilor sau ale persoanelor particulare, majoritatea geologi care au lucrat în institut și care și-au lăsat colecțiile în depozite.