[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 14/11/2012
Bucureşti Policlinica „Alfred Rusescu”, Bulevardul Lacul Tei 120

Cum arată un spital de copii pictat de artiști

Cum arată un spital de copii pictat de artiști

Astăzi, în sala de așteptare a Policlinicii „Alfred Rusescu” a fost vernisată prima intervenție artistică într-un spital din Capitală.

Lucrările au fost realizare de echipa I love Bucharest prin proiectul ANIMA SANA –o introducere artistică în realitatea fizică a corpului uman, o poveste spusă cu imaginație și creativitate de o echipă de 8 artiști.

 

Artiștii care fac parte din proiect sunt: Irina Abaza, Marilena Burcea, Oana Buzoianu, Mihaela Ciustea, Aneli Munteanu, Mara Patriche, Gabriela Rusu și Cristina Taras. Ei au creat în ultimele luni peste 14 lucrări de artă inspirate de specificul unității sanitare.

Lucrările recompun lumea corpului uman în forme amuzante, colorate, decorative și educative, dedicate în special copiilor.

 

Efectele pozitive ale artei în sănătatea și tratamentul corpului sunt de multă vreme cunoscute, iar relația dintre artă și sănătate este recunoscută și sprijnită prin politici și fonduri publice la nivel național în țări din lumea întreagă.

Proiect cultural este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ANIMA SANA 2012 este organizat de Asociația din Pod în cadrul programului I love Bucharest.