[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.2Noiembrie 2011 Oameni din umbră

TrendsShop si atelier: Pas boutique

Magazin online şi atelier de balet şi jazz dance offline. În două cuvinte – Pas Bou­tique. O afacere de familie care s-a născut anul trecut ca o alternativă personalizată pentru magazinele cu vestimentaţie profesională pentru dans.

TrendsHaine semnate Venera Arapu si Vitrina intr-un nou magazin.

După o pauză de trei ani, Venera Arapu a deschis un magazin în Bucureşti în zona Pieţei Floreasca.

AutoMai multe inovații

Noul M-Class are consumul cu 25 de procente mai mic faţă de modelele precedente, iar cea de-a doua generaţie B-Class anunţă o nouă eră a clasei compacte Mercedes-Benz, atât din punct de vedere al designului, cât şi tehnologic.

Evenimentul luniiEvenimentul lunii: SoNoRo, "Noile lumi”

Cel mai nou festival de muzică clasică a ajuns deja la ediţia a VI-a şi vine, cum ne-a obişnuit, cu noutăţi absolute: mult jazz, happening-uri, multă muzică în primă audiţie, dar şi lucrări camerale din repertoriul clasic.

CarteAlbum de fotografie şi gust: Bucătăria hoinară

A apărut Bucătăria hoinară. Călătorii delicioase prin România, un album de fotografii semnate de Răzvan Voiculescu, însoțit de un DVD cu scurtmetraje de Șerban Georgescu.

CartePortretul unei doamne: Antoaneta Ralian

Cu ocazia Târgului Gaudeamus, Editura Humanitas lansează pe piață o nouă colecție: „Portret”. Deschiderea o va face un volum ce poartă titlul Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian și este realizat de Radu Paraschivescu.

Carte"Violul − O poveste de dragoste" de Joyce Carol Oates

Cultura americană a dovedit, în anumite zone, o adevărată propensiune obsesivă pentru clişeu, pentru serializare. Înclinaţie sintetizată, în special, de filmele holywoodiene.

Carte"Arhipelagul insomniei" de António Lobo Antunes

Obiectele nici nu dorm, nici nu visează frumos. Se îngrămădesc, se aşază în jurul fiecărui cuvânt, fiecărui gest, precum o închisoare în care straniile personaje se mişcă spectral, contaminaţi de această încremenire.

Health & BeautyCursuri de autoapărare la Hanul lui Manuc

„Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice femeie agresată este să atace. Astfel va obţine ele­mentul surpriză. Prima figură care ar trebui învăţată la un curs de autoapărare este să dea o palmă, apoi să dea un pumn.

Health & BeautyÎnțepături terapeutice

Nu ştiam mai nimic despre acupunctură atunci când am ajuns la cabinetul doamnei doctor Zoe Stratulat, într-o friguroasă zi cu ploaie. Şi, deşi nu mi-e teamă de ace, gândul că îmi vor fi înfipte în braţe, urechi, cap, mi-a dat un fior.

Health & BeautyHealth Spot: Stress Relief la Orhideea Spa

Lasă grijile la uşa spa-ului. Adică fă-ţi un abonament Stress Relief (727 lei) la Orhideea Spa şi vei avea parte de masaj, arome şi muzică în surdină. Aveţi de ales între patru tipuri de şedinţe AromaStone sau Aromatherapy, plus acces în zona de relaxare.

ArtăAlexandru Solomon - 15 Filme.

Pentru fanii Docuart.ro sau ai Fav.ro, filmele documentare din anii ’90 ale lui Alexandru Solomon sau cele de la începutul anilor 2000, realizate în colaborare fie cu Geta Brătescu, fie cu Radu Igazsag, nu mai sunt de mult o sur­priză.

ArtăExpoziţie: "Numitorul comun: moartea"

Sunt din ce în ce mai rare expoziţiile-document din câmpul cultural bucu­reștean. "Nu­mitorul comun – Moartea" este rezultatul unui efort de cercetare a trecutului recent, ce a luat nașterea la iniția­tiva lui Marius Oprea.

TurismRembrandt, hotelul din sufletul orașului

Intim şi cochet. Aceasta a fost prima impresie atunci când am zărit hotelul de afară. O clădire care se potriveşte perfect într-un centru istoric de oraş european. Un colţ de Bucureşti cu parfum de capitală civilizată.

Muzică clasicăPremieră discografică: concertele primei ediţii a Festivalului Enescu

Vă mai amintiţi de primul Festival Enescu? Menuhin, Oistrah, Arrau cântă iaraşi pentru noi, grație tehnologiei.

CluburiTralala Club - Lipscani

Tralala este un loc prietenos, dacă nu pui la socoteală scara cam abruptă de la intrare şi alura stupid marţială a omului de la pază, care aduce izbitor de tare cu atitudinea agentului Smith din Matrix.

BaruriChampions Flair Crash 2011

A arunca, a prinde, a învârti, a balansa şi a manipula. Sticle, shakere, pahare şi cam tot ce se mai află într-un bar profesionist. Despre asta este vorba la un concurs de flair bartending – un show care se termină într-un pahar de cocktail.

RestauranteBrunch la Radisson Blu

Brunch-ul s-a servit intens în perioada interbelică. Era la modă atunci să îţi petreci jumătate de duminică alături de familie la un breakfast prelungit combinat cu un fel de early lunch. La fel în vogă este şi acum.

CafeneleReaders Café, cafea şi carte

La Readers Café merg tinerii boemi, familiile cu copii sau par­tenerii de afaceri. Pentru toţi există câte un colţ foarte bine delimitat, câte un eveniment special sau câte un preparat în meniu.

OraşEliodor Popa: „Arhitectura se face, nu se povestește“

Eliodor Popa lipsește de la dezbaterile și conferințele despre starea Bucureștiului, despre demolări sau despre gestionarea patrimoniului construit. În schimb, are trecute în CV proiecte de anvergură.