[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.12Noiembrie 2012 Mentori și Ucenici

TrendsAutor - interviu cu Dan Pierşinaru

Toamna aceasta s-a aflat la a opta ediţie (pe 3 şi 4 noiembrie). Despre cum şi de ce a povestit pentru BeWhere! organizatorul târgului, Dan Pierşinaru.

TurismJurnal de călătorie, episodul 3: Portugalia

Sau, mai exact, Porto şi Lisabona, pe repede înainte, în 3 zile care m-au uns pe suflet şi m-au lăsat cu frustrări adânci. Am promis că mă întorc în Lisabona şi mă voi ţine de cuvânt.

Brands(P) PokerStars Caribbean Adventure

Un festival de poker de 5 stele, direct pe telefonul mobil.

Evenimentul luniiSoNoRo 2012

Despre dragoste, despre bucuriile şi chinurile ei, va fi vorba în noua ediţie a Festivalului SoNoRo, aflată sub semnul Love Unlimited. Concertele vor avea loc între 9 şi 25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

BaruriNou9

Bucureștiul îți oferă, din când în când, surprize foarte plăcute, iar plăcerea e cu atât mai mare când descoperirea e întâmplătoare. Astfel, ce vă mai poate oferi o plimbare la Șosea?

BaruriGames bar: Ludic

Nu credeam să fie atâtea jocuri de jucat... indoor, care să nu fie de noroc și, mai ales, nu bănuiam că-s atât de mulți jucători, unii dintre ei, dependenți.

BaruriScotch, single malt, Scotland

La un moment dat, în Skyfall, Silva/Javier Bardem îi oferă lui James Bond un shot cu Macal-lan de 50 de ani, despre care spune că știe că e preferatul agentului 007.

Evenimentul luniiMitul național. Contribuția artelor la definirea identității românești (1830-1930)

Muzeul Național de Artă al României găzduiește până pe 13 februarie 2013 un eveniment colosal, cum n-am mai avut de multă vreme.

RestauranteLibanul, mereu savuros

Pe 22 noiembrie este ziua națională a Libanului, o țară frumoasă, cu un trecut agitat și cu o bucătărie delicioasă, care a poposit, de câțiva ani buni și pe meleagurile bucureștene.

FilmDupă 20 de ani…

Directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile şi Tudor Lucaciu, acum 20 de ani profesor şi student, sunt în prezent prieteni de familie, parteneri de discuţii şi colegi de breaslă la Romanian Society of Cinematographers.

Artă„Maestru și ucenic. Asta ține de un alt timp istoric”

Asociația Vector a luat ființă la Iași, pe la începutul anilor ’90, într-un context de altfel tipic întregii țări și regiuni, iar sub umbrela instituției s-au adunat o mână de oameni și nume cunoscute astăzi în toată lumea.

RestauranteDrumul viilor

Dacă sunteţi iubitori de vinuri româneşti şi dacă sunteţi cu­rioşi cum se produc acestea şi vă doriţi o ieşire din obiş­nuin­ţa sfârşitului de săptămână,ar fi potrivită o mică eva­dare prin câteva dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate podgorii din Prahova, unde veţi fi trataţi cu tot dichisul.

FilmDupă dealuri - cronică de film

Filmul lui Cristian Mungiu nu este un document care să lămurească istoria de la Tanacu și nici nu este o mânjire a bisericii ortodoxe române.

FilmPe „şantierul” unui debut

O lună în Thailanda este primul lungmetraj al regizorului Paul Negoescu. Regizorul, alături de coscenaristul Vlad Trandafir şi actorul Andrei Mateiu vorbesc despre dilemele şi rezolvările unui început de drum.

MuzicăAndrieş & Mitran: „Nu suntem orgolioşi"

Lucrează de 33 de ani împreună. O relaţie în care prietenia este principalul ingredient, în care sfaturile se confundă cu opiniile întru dialog.

Film007: Coordonata Skyfall - cronică de film

Bond, James Bond s-a întors pe marile ecrane și o face în stilul bine-cunoscut, urmărind și doborând dușmanii Majestății Sale.

MuzicăHiromi: The Trio Project featuring Anthony Jackson & Simon Phillips

Cei care au văzut acest trio au rămas profund marcaţi. Au avut ocazia în urmă cu un an, la Gărâna Jazz Festival.

TeatruDespre şcoală... ca privilegiu

O mare profesoară şi studenta ei… acum, o mare actriţă. Reîntâlnirea, după 26 de ani de la terminarea facultăţii! Aceasta ar fi descrierea în date reale a spectacolului Vocea umană, de la Metropolis.

Carte„Împreună ne simţeam geniale”

Pe Nora Iuga şi Adela Greceanu le despart aproape 50 de ani, le apropie poezia, deschiderea spre experimentul literar, dorinţa de a se bucura, afinităţile structurale. Le apropie chiar şi ceea ce le deosebeşte.

ArtăArtistul și Puterea: „rezistență prin pictură”?

600 de opere de artă (adică tablouri) semnate de peste 300 de artiști: e vorba de expoziția Artistul și Puterea, care se vrea, probabil, grandioasă și parcă și reușește, cel puțin la nivelul cantității, chiar dacă nu știu dacă ăsta e neapărat un lucru bun.