[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ema Stere publicat la: 16/08/2012
501 Activităţi pentru copii

501 Activităţi pentru copii

Nu îmi pot imagina carte mai folositoare pentru oricine are unul sau mai mulţi copii între, să zicem, 2 şi 10 ani!

În trendul general al vieţuirii bio – ce include, da, legume crude, dar şi reciclare cu orice preţ, şi o educaţie poliartistică a tinerei generaţii – această colecţie de activităţi acoperă toate interesele părinţilor, să sperăm că şi pe ale copiilor. Găsiţi aici: activităţi în casă; activităţi în aer liber; creaţii artistice; experiment; exerciţii distractive; cântece şi jocuri de limbaj; bricolaj; gătit, grădinărit şi nu numai! Tipărită în bune condiţii şi legată cu arc, cartea se pretează la multe răsfoiri şi răs-răsfoiri.

 

E drept că fiecare părinte îşi creează un repertoriu propriu de jocuri şi amuzamente, potrivite pentru un drum lung ori pentru o zi ploioasă de stat în casă. Probabil că i-aţi arătat deja copilului dvs. cum se face un avion de hârtie, aţi cântat deja în maşină, aţi desenat şi pictat. Sunt lucruri cuprinse în carte; dar aveţi aici şi idei noi, din fericire uşor realizabile. Aflaţi cum să folosiţi altfel obiecte şi substanţe obişnuite în orice casă. Iar unele activităţi sună atât de bine, încât probabil le-aţi încerca şi dacă nu aţi avea copii. Nu vă ispiteşte un vitraliu din creioane cerate şi hârtie de copt? Dar un „scrabble simplificat”, în care nu vă trebuie decât foarfecă, hârtie, creioane şi o pălărie sau o cutie? „Ochii zeului”: aşa-i că habar n-aveţi ce înseamnă?

 

Am remarcat buna traducere şi adaptarea la realitatea românească. Capitolul „cântece şi jocuri de limbaj”, de exemplu, care în original include anagrame în limba engleză, conţine în varianta noastră nemuritoarele „Alunelu’” şi „Are mama o fetiţă”. Poate că nu sunt chiar activităţi separate; poate că „Simon spune – un joc vechi întâlnit în multe ţări!” nu s-a prea pomenit prin România. Important este că fiecare dintre cele 501 idei de joacă pe care le promite cartea vă dă prilejul să vă mai prostiţi un pic, alături de copiii dvs., până nu cresc prea mari. Ceea ce, să recunoaştem, o fac foarte repede!

 

501 Activități pentru copii

Diane Hodges, Litera, 192 pag., 60 lei

(Numele autoarei americane este semnalat cu discreție în interiorul cărții.)