[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 6/11/2012
Bucureşti American Gangster, Capote şi Cyrus sunt cele trei filme recomandate pentru acest început de săptămână.

Filmele săptămânii la TV: American Gangster, Capote, Cyrus

Filmele săptămânii la TV: American Gangster, Capote, Cyrus

Am ales pentru săptămâna aceasta câteva titluri relativ recente, cu povești, adrenalină, umor și biografii impresionante.

Marți, 6 noiembrie
American Gangster/Gangster american (2007), regia Ridley Scott, cu Denzel Washington, Russell Crowe, Josh Brolin,157 min.

Povestea din American Gangster se petrece în perioada 1968-1974 și ni-l aduce în prim plan pe traficantul din Harlem, Frank Lucas (Denzel Washington), individul care face  contrabandă cu heroină și profită de situația războiului din Vietnam, aducând marfa chiar în sicriele soldaților căzuți. Astfel, încetul cu încetul Lucas devine inamicul numărul 1 al mafiei, care pierde teren și devine vulnerabilă, iar acum războiul se poartă între el și detectivul Richie Roberts (Russel Crowe), care are o singură misiune, să curețe străzile de droguri.
Filmul nu este cea mai reușită piesă în domeniu, pe ambii actori i-am mai văzut jucând pe această notă, iar chiar dacă regizorul este maestru al filmelor de acțiune, lungirea filmului în acest caz pare nejustificată, chiar așa cu toate detaliile exotice al vieții tumultoase de black gangster.

Filmul poate fi văzut la DigiFilm, ora 22.00.

 

Miercuri, 7 noiembrie

Capote (2005), regia Bennett Miller, cu Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Chris Cooper, 112 min.

La sfârșitul anului 1959, autorul romanului Breakfast at Tiffany’s, citește o știre în New York Times, despre uciderea unei familii cu doi copii, la o fermă din Kansas. Truman Capote (Philip Seymour Hoffman) va avea nevoie de patru ani ca să ducă aproape de bun sfârșit acest roman, primul roman de non-ficțiune, la a  cărei formulă inovativă scriitorul se gândise cu ani în urmă.
În prima parte a cercetărilor lui, Capote este însoțit de către prietena din copilăria din Alabama, Harper Lee (Catherine Keener), scriitoare care va primi premiul Pulitzer pentru To Kill a Mockingbird, tocmai în perioada în care Capote era măcinat și de neputința de a săvârși această operă. Amânarea executării celor doi a dus automat la amânarea finalizării romanului și a devoalării misterului din spatele acestor crime.
Vedem un Capote în două ipostaze extrem de diferite, omul de la New York, scriitorul mereu în centrul atenției și mereu reclamând notorieteatea, și cel taciturn și depresiv, din culisele acestei povești odioase și a construcției romanului.

Filmul poate fi văzut la TCM, ora 22.00.

 

Joi, 8 noiembrie

Cyrus (2010), regia Mark Duplass, Jay Duplass, cu John C. Rilley, Catherine Keener, Marisa Tomei, Jonah Hill, 92 min. 

Când nimic nu părea că mai poate lumina viața nefericitului John (John C. Reilly), ruinată cu 7 ani în urmă odată cu divorțul nedorit, iată că astrele și zânele îi mai dau  o șansă, tocmai în pragul recăsătoririi fostei soții. O petrecere aproape ratată i-o aduce pe tavă pe Molly (Marisa Tomei) așa cum nu spera nici în vis, frumoasă, sexy, cu umor și foarte sinceră.
Numai că, evident, fericirea durează prea puțin. Cyrus (Jonah Hill), fiul lui Molly, are un fel de a fi, care-i va arunca pe porumbei din Paradis.
E o comedie mai degrabă neagră sau o dramedie (cum se spune acum) care stă pe muchie tot timpul, e la granița între melodramă cu rețetă independentă și cu accente realiste și comedia cu proști, dar care reușește să se mențină undeva pe o linie superficială, e drept, dar amuzantă.

Filmul poate fi văzut la HBO, ora 21.30.


Taguri: