[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 14/03/2014
Bucureşti

Festivalul Internațional de Film București (B-IFF), 26 martie – 2 aprilie, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu, Institutul Cervantes

B-IFF: cine, ce, unde când

B-IFF: cine, ce, unde când

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu și Institutul Cervantes.

Mergi?

Cea de-a zecea ediție B-IFF reunește câteva nume sonore din industria cinematografică.

 

Directorul de imagine italian Luca Bigazzi, cel care a filmat toate filmele lui Paolo Sorrentino va fi prezent la proiecția extraordinară din cadrul Galei de deschidere a festivalului a peliculei La grande bellezza (câștigător al Oscarului pentru „Cel mai bun film străin”),

Pe 27 martie, Bigazzi va susține un Masterclass de imagine la UNATC.

 

Va mai veni la București și regizorul Sebastian Lelio, care va prezenta filmul său, Gloria, premiat la Berlin 2013.

 

Brontis Jodorowski, fiul cel mare al celebrului Alejandro Jodorowski, care va prezenta proiecția specială La danza de la realidad, primul film regizat de tatăl său după o pauză de 23 de ani, o premieră pe ecranele românești.

 

O surpriză de proporții se adaugă listei filmelor din competiție. Este vorba despre O zi din viața lui Nick Cave / 20.000 Days on Earth (regizat de Iain Forsyth și Jane Pollard și co-scris de Cave), probabil „docu-fiction-ul” eveniment al anului, dublu premiat la Sundance 2014 (pentru regie și montaj).

 


 

Filmul 20.000 Days on Earth va fi prezentat la București în premieră absolută. Este a doua proiecție din Europa (după cea din februarie de la Berlinale), care va avea loc simultan cu premiera de la New York.

 

Cele 10 filme aflate în competiție sunt:

 

- 52 Tuesdays, regia Sophie Hyde

- Filth, regia Jon S. Baird

- In Bloom, regia Nana Ekvtimishvili, Simon Groß

 - The Selfish Giant, regia Clio Barnard

 - Short Term 12, regia Destin Cretton

 - The Strange Little Cat, regia Ramon Zürcher

 - Stories We Tell, regia Sarah Polley

 - Upstream Color, regia Shane Carruth

 - Violet, regia Bas Devos

- 20.000 Days on Earth,regia Iain Forsyth și Jane Pollard

 

Juriul acestei ediții a București IFF este format din Elena Christodoulidou, președinte al SEE (Sud-Est Cinema Network), Stephen Locke, membru FIPRESCI și fost selecționer al Festivalului de la Berlin, Antonis Papadopoulos, Director Artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Drama și regizorii Miroslav Momcilovic (Serbia), Iulia Rugină, dublu premiată la ediția de anul trecut, și Constantin Popescu, dublu premiat la ediția din 2010 a festivalului.

 

Festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Ileana Bîrsan, Cristi Luca și Cristi Mărculescu, precum și un juriu formatdin tineri cinefili: Teona Galgoțiu, Matei Gaginsky și Marc Solomon.