[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Ema Stere

A lucrat ca redactor de carte într-o editură, traducător, asistent, apoi lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București). Din 2006 este co-realizator, împreună cu Attila Vizauer, al emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural).

editori.bewhere.ro/ema-stere/
Amprentele lui Rockmore

Amprentele lui Rockmore

Profesorul Daniel Rockmore, șeful catedrei de matematică de la Dartmouth College (Statele Unite), a anunțat, la jumătatea lunii mai, că a demonstrat prin metode științifice următoarea chestiune: scriitorii sunt influențați ...

Doina Ruşti: „N-aş putea  să nu-mi  citesc cronicile”

Doina Ruşti: „N-aş putea să nu-mi citesc cronicile”

Prozatoare de succes, Doina Ruşti are în spate şi o solidă cultură clasică, şi o pregătire universitară pe măsură. În plus, a semnat volume teoretice şi a lucrat în mediul editorial...

Oliviu Crâznic - „Nu a trebuit decât să deschid o poartă...”

Oliviu Crâznic - „Nu a trebuit decât să deschid o poartă...”

De profesie consilier juridic, Oliviu Crâznic a început prin a scrie literatură SF și a virat, treptat, spre genul gotic.

Prințul George Bibescu și o bătălie pentru Mexic

Prințul George Bibescu și o bătălie pentru Mexic

Pe 5 mai se împlinesc 150 de ani de la Bătălia de la Puebla, prilej de mare sărbătoare în Mexic și, iată, și la București.

Vine vara, vine Bookfest 2012
Eveniment: Bookfest 2012, Loc: Romexpo, pavilioanele C1, C2, C3, C4 și C5, Perioadă: 30 mai – 3 iunie

Vine vara, vine Bookfest 2012

Două sunt marile bucurii de peste an ale cititorului bucureștean: Bookfest, la granița dintre primăvară și vară, și Gaudeamus, toamna târziu.

"Băiuțeii" - Filip Florian & Matei Florian, editura Polirom

Apărut prima dată în 2006, ajuns deja la a patra ediție în limba română, romanul semnat de frații Florian este rodul unui experiment literar.

"Contorsionista" - T.O. Bobe, editura Humanitas

Născut în 1969 și asociat, prin debut, cu congenerii săi Cezar Paul-Bădescu, Svetlana Cârstean, Sorin Gherguț, Mihai Ignat, Răzvan Rădulescu (Tablou de familie, 1995),

Literatură și (bi)ciclism

Literatură și (bi)ciclism

Citez din Băiuțeii: „frații pot scrie împreună o carte”. Dar altfel? Ce înseamnă scrisul în tandem, știut fiind că vorbim despre cea mai solitară dintre îndeletniciri?

Filip şi Matei Florian, autoficțiune la dublu

Filip şi Matei Florian, autoficțiune la dublu

Aleea Băiuț se află în Drumul Taberei, prin zona Valea Ialomiței – cap de linie pentru multe autobuze bucureștene. Frații Filip și Matei Florian au transformat această zonă blocuroasă într-un loc magic.

Trebuie să vorbim despre Kevin - Lionel Shriver

Trebuie să vorbim despre Kevin - Lionel Shriver

Dacă tot a apărut filmul cu acest titlu, în regia lui Lynne Ramsay, trebuie să vorbim și despre Kevin, dar și despre cartea care a stat la baza ecranizării, apărută în românește la Editura Vellant (2009).