[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

destinatii turistice romania

Turism„România - Din Interior”. Poveștile străinilor care trezesc la viață satul românesc

Tinerii noștri fug de la sat mâncând pământul, ca să scape de viața la coada sapei. Americani, francezi sau italieni, abia așteaptă să vină în vacanță la noi la țară și să muncească de dimineață până seara.

TurismJurnal de călătorie: Sulina

Gabi Urda este consultant de comunicare freelancer, designer de bijuterie şi peste toate este „ochi” pentru oameni, lucruri şi locuri frumoase.

TurismMuzeul din Turnul cu ceas

În 1899, la Sighişoara, se deschidea Muzeul de Istorie. Simbol al oraşului, Turnul cu ceas are 64 de metri înălţime, 6 nivele şi 110 trepte, pe care le-am urcat. Şi mai are 4 turnuleţe pe colţuri. Până în 1556, aici a fost sediul primăriei oraşului.

OraşMălâncrav, locul de unde prinţul Charles comandă covoare ţesute

Dacă ajungeţi în Sighişoara şi dacă aveţi maşină, e musai să treceţi şi prin Mălâncrav (la 25 de kilometri distanţă), un sat de saşi, cu case-fortăreţe, în care se mai păstrează câte ceva din tradiţiile locului.

Turism„Casa Mureşenilor”, redacţia primului ziar politic românesc din Transilvania. Şi nu numai

Poezia, muzica, dansul şi pictura se cultivau în saloanele casei familiei Mureşianu din Piaţa Sfatului, pe la 1849-1850.

OraşREPORTAJ. O echipă de străini de pe trei continente studiază româna la Brașov

Limba, cultura, civilizația și gastronomia românească se învață la Brașov. Intensiv, până la 28 iulie. 18 participanți din 18 țări. Fiecare cu alt scop.

TurismCetatea Ţărănească Râşnov. Episodul III

Când spui Râșnov, spui Cetatea Râșnov. Când spui Cetatea Râșnov, spui monument național clasa A, spui fortificație preistorică, cavaleri teutoni, „a doua vatră a Râșnovului”, mărturie istorică.

TurismOraşul rozelor. Episodul I

Roșu viu, cărămiziu, sau roșu înnegrit de fum și ploi, aceastea sunt nuanțele Râșnovului.

TurismEchitație: Equestria

Este un club de echitaţie deschis în 2010 în zona Snagov. Are manejuri acoperite, un hotel cu 20 de camere, magazin cu echipamente şi un restaurant. Iar vara este înconjurat de un câmp cu floarea-soarelui.

TurismValea Iazurilor

La 24 de kilometri de Bucureşti, pe vechiul drum spre mare, se află Valea Iazurilor. Pentru pescari, amatori de plajă şi pasionaţi de pomana peştelui.

TurismAtra Doftana, hotel de designer

Anul trecut obţinea locul 1 la Anuala de Arhitectură Bucureşti. Este un design hotel aflat la numai o oră şi jumătate de capitală, într-o privelişte care îţi taie respiraţia.

ŞtiriTurda cu pizza şi sare

Când am ajuns în oraşul de pe Arieş, se înnoptase deja.

TurismDomeniul Greaca (fost Domeniul Seniorilor)

La aproximativ 45 de km de Bucureşti, cum mergeţi spre graniţa cu bulgarii, se află satul Greaca.

TurismCaravana Clătitelor la Prejmer, pe 18 şi 19 februarie

Comuna braşoveană Prejmer va găzdui în perioada 18-19 februarie a opta ediţie a Fasching – Caravana Clătitelor.